El grup CNA de Torelló vol comprar dues plantes de Fagor al País Basc

L’empresa està en procés de liquidació i perillen els llocs de treball de cinc-centes persones

Redacció Osona.com
11 d'abril del 2014
El grup CNA, empresa amb seu a Torelló que engloba els fabricants d'electrodomèstics Cata, Nodor i Apelson, ha presentat una oferta sobre dues plantes de Fagor al País Basc, a Guipúscoa, per valor de 16 milions d'euros més set milions més d'inversions productives i tecnològiques, segons informen diversos mitjans. La firma haurà de competir amb l'empresa algeriana Cevital, que va presentar una proposta a finals del passat mes de febrer per adquirir la pràctica totalitat del grup Fagor, tant a França, com a Espanya i Polònia.

El termini per presentar l'oferta per adquirir aquests actius de Fagor, actualment en fase de liquidació, finalitza aquesta setmana. Si es concreta l'oferta, els prop de 500 treballadors afectats per la liquidació de l'empresa de la cooperativa de Mondragón podrien recuperar la seva feina.

El grup CNA està interessat concretament en la planta de Garagarza, al municipi d'Arrasate i dedicada a la fabricació de rentadores, assecadores i rentaplats; i la planta d'Eskoriatza, especialitzada en parament de la llar.

Una multinacional amb origen osonenc

CNA Group va iniciar les activitats amb l’empresa Cata Electrodomèstics fundada a Torelló el 1947. Des d’aleshores ha estat una empresa pionera dins el negoci d’extracció domèstica, amb una àmplia gamma de productes que inclou extractors, campanes extractores convencionals i decoratives, forns, encimeres, microones, aixetes i piques.

Cata va començar la seva activitat industrial amb la fabricació de molinets de cafè i altres petits electrodomèstics, amb tot això, i de mica en mica, va anar reorientant la seva activitat cap al segment de l’extracció domèstica.

Cata té fàbriques a Torelló, a São Paulo (Brasil) i a Xiao Lan (Xina) i està en constant expansió internacional mitjançant la creació de filials i delegacions. Fruit d’aquesta filosofia fou l’adquisició de Nodor i Apelson. Actualment CNA Group es troba a més de 85 països.

Des dels seus inicis, CNA Group ha anat creixent i enfortint la seva posició en el mercat fins a arribar al seu actual lideratge al mercat espanyol d’extracció domèstica i un referent al mercat internacional dins del seu sector.
Arxivat a