Una tempesta de llibre

Els xàfecs, que han deixat fins a 14 litres, anticipen la tònica del cap de setmana a Osona

Redacció
11 d'abril del 2014
Tempesta al Lluçanès
Tempesta al Lluçanès | J. Martínez Castro
La tempesta va anar acompanyada de calamarsa al Lluçanès. Foto: Josep Martínez Castro

Dijous plenament primaveral. Matí amb mínimes suaus, migdia amb màximes caloroses i, ràpidament, la formació d'encluses que han acabat descarregant. De fet, s'ha format una sola única tempesta sobre el nord i l'oest d'Osona i part del Ripollès, que ha caigut amb força i, en alguns punts, com el Lluçanès, ha anat acompanyada de calamarsa. El Servei Meteorològic de Catalunya ja havia emès un avís d'observació per fortes pluges en aquesta franja (de fet, l'alerta només afectava Osona, cap més comarca)

Inicialment, la tempesta ha descarregat a la Vall de Ribes –destaquen els 4,6 litres de la Vall de Ribes-. Posteriorment, se n'ha acabat formant una d'intensa a l'entorn de Gombrèn que ha acumulat 16 litres i una mica de calamarsa. Posteriorment s'ha desplaçat cap a Osona deixant abans una bona regada en punts com Campdevànol i Ripoll.

A Osona, les pluges ha deixat fins a 14 litres a Perafita i quatre al Bisaura. Al límit de la tempesta, a Vic, per exemple, s'han donat casos sorprenents, com que en un costat de la ciutat feia un sol esplèndid i a l'altre queien unes gotes d'aigua com cigrons. Al sud d'Osona no va ploure.

La situació es reproduirà aquest divendres–segurament amb més força- i, possiblement, el dissabte.