Declaren alerta a Osona per una forta tempesta a partir de les set de la tarda

Protecció Civil de la Generalitat activa el pla Inuncat

Redacció
10 d'abril del 2014
Protecció Civil de la Generalitat DGPC ha posat en Prealerta el Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT, per l’avís d’observació de pluja a la comarca d’Osona emès pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).
 
L’SMC, preveu que es pugui superar el llindar de pluja de 20mm en 30 minuts entre les 19 i les 20 h d'avui dijous a Osona. Un forta tempesta acompanyada de calamarsa que es troba situada al nord-oest de la comarca, es manté estàtica i pot anar desplaçant-se cap al sud.
 
Des de Protecció Civil de la Generalitat es recomana molta precaució a la ciutadania si es troba a la zona afectada per l’avís de forta tempesta de la comarca d’Osona. Aconsella no romandre a prop de lleres, rius i guals si us trobeu en una zona on descarrega amb força. En cas de que les tempestes us afectin en aquestes zones, eviteu travessar rieres i torrents perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada.
 
Protecció Civil també recorda que cal seguir les recomanacions del Servei Català de Trànsit pel que fa a la conducció i augmentar la distància de seguretat entre vehicles i reduir la velocitat en cas de pluja intensa.