L'AMI renuncia als despatxos que li havia cedit gratuïtament l'Ajuntament de Vic

La delegada del govern espanyol, Maria de los Llanos de Luna, va amenaçar fa uns mesos amb un contenciós administratiu

Pere Pratdesaba
09 d'abril del 2014
Anna Erra i Josep Maria Vila d`Abadal, al ple de dilluns. Foto: Adrià Costa

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha renunciat als tres despatxos que l’Ajuntament de Vic li va cedir de forma gratuïta el passat mes de juny. L’anulació de la cessió es va fer efectiva en el ple celebrat el passat dilluns , amb els vots a favor de CiU, ERC, PSC i PxC. La CUP hi va votar en contra i es van abstenir SI i PSC.

L’alcalde de la ciutat i president de l’AMI, Josep M. Vila d’Abadal, va explicar a la sessió que els locals s’havien fet petits per a una entitat que s’havia fet gran, i no va relacionar-ho en cap moment amb les pressions rebudes per part de Maria de los Llanos de Luna .

Cal recordar que el passat mes de novembre, tal com ja va publicar aquest diari , la Delegació del govern espanyol va presentar un requeriment a l’Ajuntament de Vic perquè anul·lés l’acord de ple del 3 de juny , on es van cedir els tres despatxos a l’AMI. A la sessió, tots els partits del consistori hi van donar suport, excepte PxC, que es va abstenir. Fins ara, aquestes oficines al Palau de Bojons eren la seu central de l’associació, i hi treballaven dues persones.

L’informe de l’Advocacia de l’Estat deia que Vic havia desbordat el seu àmbit competencial amb la cessió d’espais a l’AMI i que, a més suposava "una afectació de fons públics per a finalitats que no són de titularitat municipal”. La delegada del govern va optar per un requeriment, però ja va amenaçar que en cas que s’ignorés impulsaria un contenciós-administratiu.

Menys condescendents van estar els partits de l’oposició al ple del passat dilluns. La CUP va fer una crida a la desobediència, a no cedir i mantenir la cessió dels despatxos destinats a l’AMI. Des de SI es va proposar un lloguer simbòlic.

Ara, l’AMI buscarà uns altres locals a Vic on puguin estar “més còmodes”, segons han explicat fonts de l'entitat. Aquestes mateixes fonts han desvinculat la renúncia a les pressions del govern espanyol.
Arxivat a