Savassona esdevé lloc de culte per a l'escalada de petit format

L’espai natural de Tavèrnoles disposa d’una trentena de vies aptes per a tots els nivells

Un escalador a Savassona
Un escalador a Savassona | Víctor Castelo
Redacció Osona.com
16 d'abril del 2014
Boulder a Savassona. Foto: Víctor Castelo

Savassona és un paratge de Tavèrnoles catalogat com a espai protegit, que té una gran importància històrica, social, natural i esportiva. És un sector de les Guilleries molt conegut pels escaladors i els excursionistes, pels senderistes i els ciclistes, pels arqueòlegs i els historiadors.

A la bellesa del lloc s’hi ha d’afegir un bon grapat de llegendes, descobriments arqueològics, gravats a les pedres, tombes antropomòrfiques, construccions preromàniques, líquens enigmàtics... tal com explica Guillem Crusats a la seva guia.

Entre tots aquests atractius, en els últims anys en sobresurt un de molt particular: una trentena de vies d’escalada, roques amb encant, gràcies als seus grans blocs de gres. Savassona s’ha convertit, de fet, en un lloc de culte per als amants de l’escalada, a petita escala, amb roques que a vegades no sobrepassen els quatre o cinc metres d’alçada, en una especialitat que s'anomena boulder.

Es tracta d’una escalada molt tècnica, molt semblant a un rocòdrom, on aficionats de tots els nivells poden posar a prova la seva habilitat. A l’indret hi arriben escaladors d’arreu del país i també de l’estranger.