Josep M. Busquets, president del Festival de Cantonigròs, rebrà la Creu de Sant Jordi

El guardó és un dels màxims reconeixements que atorga la Generalitat a una persona o una entitat

Redacció Osona.com
04 d'abril del 2014
El Govern ha acordat concedir la Creu de Sant Jordi a 27 persones i 15 entitats que s’han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural. Entre els distingits hi ha el manresà Josep M. Busquets, president i gran impulsor del Festival Internacional de Música de Cantonigròs.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s'atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.

Josep Maria Busquets és promotor cultural, nascut a Manresa (Bages). Se li ha lliurat la insígnia per la seva dedicació continuada al sector, i especialment en el món de la música, mitjançant institucions com el Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música Catalana, el Teatre Nacional de Catalunya o l’Orfeó Laudate. President del Consell Català de la Música, des del 1983 impulsa el prestigiós Festival Internacional de Música de Cantonigròs, amb un gran èxit de participació i de relació entre cultures.
Arxivat a