Les primeres pluges de primavera remeten després de deixar fins a 50 litres

Tot i aquest divendres no es descarten quatre gotes, el cap de setmana estarà marcat per un temps estable i temperatures que es poden disparar

Crescuda del Ter a Roda
Crescuda del Ter a Roda | J.M. Costa
Arnau Urgell
04 d'abril del 2014
Un bassal a Vic, aquest divendres al matí. Foto: Adrià Costa

Tal i com es preveia, Osona ha viscut el primer episodi de pluja de la primavera. Les precipitacions han acumulat al llarg de 36 hores quantitats d’entre 15 i 50 litres litres. Les pluges han estat suaus però contínues. Inicialment, han anat acompanyades de fang .

Els principals registres s'han produït a muntanya on destaquen els 50 litres de Viladrau. A la resta de la comarca, s’han situat entre els 15 litres de llocs com Perafita i Montesquiu, i els 20 de Vic i Muntanyola.

Al llarg d'aquest divendres no es descarten quatre gotes. El matí ha començat amb temperatures molt suaus, amb mínimes que han sobrepassat gairebé arreu els 6 graus positius.

Tanmateix, la situació canviarà com un mitjó aquest cap de setmana on s'espera un temps esplèndid i amb temperatures que es dispararan. De fet, els propers dies el temps serà més propi de finals de primavera que no pas l'habitual a les primeres setmanes.

Crescuda del Ter al seu pas per Roda de Ter. Foto: Josep M. Costa