La Botiga al Carrer de Torelló torna amb un munt d'activitats

La passarel·la de moda i un concurs gastronòmic de l’ANC, atractius del programa

Redacció Osona.com
03 d'abril del 2014
Una parada de la Botiga al Carrer de Torelló.
Una parada de la Botiga al Carrer de Torelló. | Adrià Costa
Presentació de la Botiga al Carrer de Torelló, amb Santi Vivet i Jordi Casals. Foto: Ajuntament de Torelló

La plaça Nova de Torelló serà escenari, aquest dissabte, 5 d’abril, d’una nova edició de La Botiga al Carrer, amb una trentena de carpes comercials i activitats diverses al llarg de tot el dia. La proposta està organitzada per la regidoria de Comerç de l’Ajuntament, el Pla de Barris i l’Agrupació de Comerciants de Torelló (ACT) i obrirà de les 10 del matí a les dues del migdia i de les quatre de la tarda a les vuit del vespre.

El programa començarà amb una xocolatada a les deu del matí i inflables i jocs gegants per als més petits; de les onze a la una es farà un taller infantil de dibuix i màscares (organitzat per PIOC); i a la mateixa franja horària, l’Assemblea Nacional de Catalunya torna a organitzar, per segon any, el concurs gastronòmic “Posa l’estelada al plat”; també es comptarà amb la presència dels gegants i capgrossos de la Colla Gegantera de Torelló; i l’ACT proposa un taller de baldufes. La sessió matinal acabarà amb el lliurament dels premis del concurs de cartells sobre sexe jove, a l’Hotel d’Entitats.

Les activitats prosseguiran a la tarda amb un taller-degustació de pans ecològics (a càrrec de La Calèndula); i a les cinc de la tarda, la passarel·la dels comerciants de Torelló, una de les activitats que té més seguiment; a les set es tancarà la programació amb el concert TerVersions al Teatre Cirvianum.

Cal destacar que La Botiga al Carrer està oberta a tots els comerciants de Torelló, de manera que dels 24 comerços, 13 estan associats a l’ACT i 11 no estan associats. Pel què fa a la passarel·la, que també és oberta, hi participaran vuit comerços.  

D’altra banda, un total de nou entitats de Torelló participaran en aquesta edició de La Botiga al Carrer, o bé organitzant alguna activitat o donant a conèixer la seva funció social: Associació d’Osona contra el càncer, La Calèndula, PIOC, Agrupament Escolta, ADFO, Colla Gegantera de Torelló, Assemblea Nacional de Catalunya i Agrupació de Comerciants de Torelló. També hi haurà una carpa vinculada amb el concurs "Fem Matemàtiques" i una carpa de la Universitat de Vic.

En la presentació de l’activitat, l’alcalde, Santi Vivet, destacava que la Botiga al Carrer és “una aposta de l’Ajuntament per la dinamització del teixit comercial del municipi”, alhora que incidia en el paper del Pla de Barris com a catalitzador de diferents accions “per donar a conèixer i promocionar el nostre comerç”.

Per altre cantó, el regidor de Comerç, Jordi Casals, subratllava l’èxit de participació creixent de la fira, “una activitat rellançada fa tot just quatre anys, però per a la qual el comerç de Torelló respon”. Aquest any, sense anar més lluny, el nombre de parades continua creixent, ja que hi haurà 24 comerços amb parada comercial, a més del mercat municipal i de quatre comerços més que, sense fer parada, obriran la botiga i participaran a la passarel·la. El regidor reiterava les paraules de l’alcalde: “L’Ajuntament farà costat al comerç en aquestes campanyes de dinamització”.

Finalment, Dolors Darnés, presidenta ACT, valorava l’elevada participació: “La gent s’engresca, els comerciants veuen que la Botiga al Carrer funciona, que dóna nom i que ve gent de fora. I això és bo”. L’ACT aprofitarà la jornada per difondre la targeta de l’entitat, amb un nou eslògan i la voluntat de promoure la compra al comerç de proximitat.

Una parada de la Botiga al Carrer de Torelló, l'any passat. Foto: Adrià Costa