L'Esbart Dansaire Castell de Tona celebra els 70 anys a l'Atlàntida

A l’espectacle hi participaran tots els grups de l’entitat

Redacció Osona.com
02 d'abril del 2014
Un moment dels ballets, aquest dilluns a la plaça Major.
Un moment dels ballets, aquest dilluns a la plaça Major. | Xevi Mas
L'Esbart Dansaire Castell de Tona, en una actuació a la plaça Major del poble. Foto: Xevi Mas

L’Esbart Dansaire Castell de Tona celebra enguany els 70 anys des de la seva creació amb l’espectacle “70 anys dansant”, el proper 6 d’abril al Teatre Atlàntida de Vic a les 17.30 hores. Constarà de dues parts d’una hora cadascuna i hi participaran tots els grups que formen part de l’entitat, des de l’infantil petit, passant per l’infantil gran, juvenil, grup de joves, el cos de dansa i fins al grup de veterans.

La primera estarà formada per un programa de danses tradicionals com el Ball Cerdà, l’Hereu Riera, el Ball de Faixes, la Jota de Mallorca per anomenar-ne algunes, amb les estrenes de Aires de la Terra Alta o el Ball de Cavallets. El Grupet, agrupació instrumental  formada per cinc músics acompanyaran aquesta primera part.  

La segona part estarà formada per un programa amb nou temes. El primer és l’estrena d’una coreografia interpretada pel cos de dansa i que porta per nom la Platja del Far, amb música de Marcel Casellas i coreografia d'Eduard Ventura. En segon lloc l'esbart presentarà danses com el Galop de Panderetes, Farandola i la Dansa del Velatori, per acabar amb l'espectacle de llum i color que configura la comparsa de les Gitanes de Rubí de la que s’interpretarà el fragment final de la Desfilada. Aquesta segona part s’alternarà el so enregistrat per tornar a l’acompanyament musical en directe del Grupet.

L’objectiu de l’acte és recordar que la dansa és el que ha mantingut l’entitat amb vida fins al 2014 i que segueix activa gràcies a tot un seguit de persones que estimen la dansa i la música. L'emplaçament escollit ha estat el Teatre Atlàntida de Vic on tothom podrà gaudir de l’espectacle en una data tan assenyalada.

El preu de l’entrada general és de 10 euros a platea i 8 euros a amfiteatre, i es pot adquirir de forma anticipada al web de l’Atlàntida o bé a taquilla el mateix dia de l’espectacle.
Arxivat a