Torelló unifica amb Osona els ajuts socials

El ple municipal també va aprovar el Pla de Tresoreria

Redacció Osona.com
01 d'abril del 2014
L’Ajuntament de Torelló va acordar, en el ple d’aquest dilluns al vespre, derogar el reglament municipal de prestacions econòmiques de caràcter social. El motiu és l’adhesió de l’Ajuntament a les bases reguladores dels ajuts d’urgència social d’Osona, que ha impulsat el Consell Comarcal. A aquestes bases reguladores s’hi estan adherint els ajuntaments de la comarca sota el paraigua de les quatres àrees bàsiques de Serveis Socials de la comarca: Manlleu, Vic, la Mancomunitat La Plana i el Consell Comarcal.

Segons va explicar la regidora de Benestar Social, Carme Francolí, les bases reguladores s’han treballat a tota la comarca amb la intenció “que no hi hagi diferències entre els diferents municipis” en aquest tipus de polítiques socials. El passat 17 de març, la Junta de Govern Local ja va aprovar l’adhesió de Torelló a aquestes bases reguladores, per la qual cosa ara calia seguir el tràmit de la derogació del reglament municipal de prestacions econòmiques de caràcter social. La proposta va comptar amb els vots favorables de tots els grups municipals, tret del PSC que hi va votar en contra, en considerar que el reglament derogat ja donava resposta a aquestes necessitats.

En aquest mateix sentit, es va donar llum verd a la modificació del reglament del Rebost Solidari, per tal que tingui els mateixos criteris –especialment els requisits econòmics- que les bases reguladores dels ajuts d’urgència social d’Osona.

En l’apartat econòmic-financer, el ple va aprovar el Pla de Tresoreria 2014, en base al qual l’Ajuntament de Torelló s’adapta a la llei orgànica 9/2013. Aquesta mesura permetrà complir la disposició legal que determina els terminis màxims de pagament fixats per la normativa sobre morositat.

El regidor d’Hisenda, Albert Portús, va explicar que amb el Pla de Tresoreria “l’Ajuntament podrà fer front als pagaments a proveïdors sense recórrer a pòlisses de tresoreria”. D’altra banda, a requeriment de la llei orgànica 2/2012, també es va aprovar el Pla Pressupostari a mig termini 2015-2017, un pla que, donades les constants fluctuacions del sistema financer, caldrà ajustar periòdicament a la realitat existent.
Arxivat a