L'ANC publica la Gigafoto

Uns 11.500 osonencs van participar a la cadena humana independentista de l'Onze de Setembre | Bàsicament es van repartir als trams de l'Alt Empordà

Redacció Osona.com
01 d'abril del 2014
La Colla Gegantera de Manlleu, a la Via Catalana
La Colla Gegantera de Manlleu, a la Via Catalana | X. Vilaregut
La Colla Gegantera de Manlleu. al tram 644 de la Via Catalana. Foto: Xevi Vilaregut

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha publicat finalment aquesta tarda l'esperada Gigafoto de la Via Catalana . Es tracta de la imatge on s'inclouen tots els participants a la cadena humana independentista organitzada la darrera Diada Nacional. De l'Onze de Setembre ençà, Nació Digital havia anat compliant els diversos trams de la Gigafoto que s'han anat fent públics a les xarxes de manera dispersa.

La Via Catalana va connectar el país en una espectacular cadena de 400 quilòmetres, que va enllaçar el Pertús fins a Vinaròs. Les expectatives van quedatr desbordades i es va multiplicar per quatre les 400.000 persones que es necessitaven per de fer-la possible.

Osona s'hi va bolcar massivament i va protagonitzar un dels majors desplaçaments de la història. Només les ANC de la comarca van mobilitzar unes 11.500 persones que es van traslladar en autobusos i cotxes particulars, majoritàriament, a l’Alt Empordà. Alguns grups, però, també es van desplaçar a les Terres de l’Ebre, Barcelona o el Maresme, entre d'altres punts.

Fins avui, pel que fa al llocs amb grups d'osonencs, només hi havia un tram de la Gigafoto disponible: el 644 de Bàscara, que va immortalitzar el fotògrafs Xevi Vilaregut i on hi havia la colla de l'ANC de Manlleu.

Notícies publicades de la Via Catalana

La Via Catalana, a Osona