Eva Piquer presenta avui a Vic el llibre dedicat a la figura de Marta Rovira

La periodista desgrana la vida i la trajectòria de la vigatana, peça clau en el procés sobiranista

Redacció Osona.com
03 d'abril del 2014
La periodista i escriptora Eva Piquer presentarà aquest dijous, 3 d'abril a Vic el llibre “Marta Rovira, cada dia més a prop” (Pòrtic), dedicat a la figura de la secretària general d’ERC. L'acte es farà al Casino a les vuit del vespre, i comptarà amb la presència de la pròpia Rovira i del periodista Quico Sallés, de Nació Digital.

Rovira, en una primera presentació fa uns dies a Barcelona, va reconèixer que li va sorprendre que li haguessin ofert la possibilitat d'escriure un llibre sobre la seva figura. "La meva vida no mereix cap tipus d'interès especial", va dir.

Advocada, secretària general d’ERC, diputada i portaveu del partit republicà al Parlament, Marta Rovira ha estat també secretària general de l’Aliança Lliure Europea i professora de dret administratiu. Coneix de primera mà les entranyes del procés sobiranista i les seves implicacions jurídiques i d’abast internacional. "Va néixer en democràcia i representa una nova generació que no renuncia a fer realitat els somnis de llibertat i de justícia social", explica la sinopsi del llibre.

Però qui és aquesta vigatana discreta que fa tàndem amb Oriol Junqueras? Com i per què ha arribat fins aquí? Què pensen d'ella els qui la coneixen més enllà de la faceta política? Com combina responsabilitat pública i maternitat? Són algunes de les preguntes que intenta respondre Eva Piquer.

Eva Piquer

Eva Piquer (Barcelona, 1969) és escriptora i periodista. És l’editora de Catorze.cat, un portal cultural que precisament ha estrenat avui, 1 d’abril, i que forma part del Grup Nació Digital. Articulista de diversos mitjans i col·laboradora de Catalunya Ràdio des del 1992, ha estat professora de periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona, corresponsal a Nova York i coordinadora del suplement Cultura del diari Avui.

Ha publicat una desena de llibres, entre els quals “La noia del temps” (1997), “Una victòria diferent” (2002), “La feina o la vida” (2010) i “Catorze de cara al 2014” (2014). Ha guanyat els premis literaris Josep Pla 2002, Marian Vayreda 1999 i El Vaixell de Vapor 1996. Ha rebut el premi Atlàntida a la millor articulista en llengua catalana.
Arxivat a