Els Garrins Metàl·lics guanyen la competició de robòtica més important d'Europa

L’equip de la UVic-UCC participarà a la final mundial de la First Tech Challenge, que es disputarà als Estats Units

Redacció Osona.com
31 de març del 2014
Els Garrins Metàl·lics, mostrant l'alegria per la victòria
Els Garrins Metàl·lics, mostrant l'alegria per la victòria | UVic-UCC
Els Garrins Metàl·lics, mostrant l'alegria per la victòria Foto: UVic-UCC

Els Garrins Metàl·lics, l'equip de robòtica de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) ha quedat campió a final europea de la First Tech Challenge (FTC), l’ Open Dutch Championship, celebrada aquest dissabte, 29 de març, a Eindhoven (Holanda). L'equip osonenc, a més de quedar primer a la competició,  va merèixer el premi al disseny industrial al robot.

La FTC és una competició per a estudiants de 17 a 23 anys on cada equip dissenya, construeix i programa un robot per competir en format aliança contra altres equips basant-se en un repte i camp de joc predefinits. La competició ha reunit 48 equips de diversos països europeus. Amb l'equip de la UVic-UCC, han competit equips d'Holanda, Alemanya, Regne Unit, Itàlia, Romania, Rússia, Estats Units i Aràbia Saudita, a més, d'un del País Basc, un de Madrid i un d'Andalusia.

El premi aconseguit atorga una plaça a la final mundial a Sant Louis, als Estats Units, a la FTC World Championship que se celebrarà del 23 al 26 del proper mes d'abril. Per tant, el nou repte per a l'equip és aconseguir finançament per poder desplaçar-se als EEUU i competir a la final mundial.

Fa pocs dies, el grup de FIRST Lego League The Santperencs 4.0, que van vèncer en la competició de Vic, van guanyar també el passi a la final mundial de Sant Louis.
Arxivat a