Ernest Villegas: «En un país normal l'IVA cultural és del 4%»

L'actor de Sant Miquel de Balenyà aprofita el Dia Mundial del Teatre per difondre una demanda compartida a tot el sector

Ernest Codina
28 de març del 2014
640_1395921785ernest-villegas
640_1395921785ernest-villegas
L'actor Ernest Villegas

En ocasió del Dia Mundial del Teatre, que se celebra aquest dijous, 27 de març, l'actor Ernest Villegas, de Sant Miquel de Balenyà, reflexiona sobre el món de la cultura i l'espectacle, en un context on la sort més gran que pot tenir un actor és treballar, ja que "hi ha molts companys que no poden viure exclusivament del teatre o que directament no tenen feina. El moment negre que viu la cultura també ha afectat al sector de la producció teatral i a empreses adjacents que viuen del teatre, com les que es dediquen a l'escenografia. S'han perdut llocs de treball, s'han abaixat els sous, etc."
 
Per Villegas el primer que s'hauria de fer per reconduir la situació i reactivar l'hàbit cultural és rebaixar l'IVA a nivells com els que tenen a França: "Si fóssim un país normal, l'IVA de la cultura i espectacles seria d'un 4% i les subvencions per a creadors serien més grans i habituals. Caldria afavorir l'accés a l'art, les exposicions i a la indústria cultural des de ben petits, però la gestió del ministeri espanyol d'Educació, Cultura i Esport és un desastre".

Llegiu entrevista a Adolescents.cat