Parelles artístiques del Bages i d'Osona exposen per la salut mental

La mostra es podrà visitar a Manresa a partir de dimecres

Redacció
28 de març del 2014
Des del 2 fins al 30 d'abril, l'exposició "Parelles Artístiques: experiències creatives per la salut mental" es podrà visitar a la Biblioteca Ateneu Les Bases de Manresa, en la qual hi participen 13 obres d'artistes bagencs i 19 d'artistes osonencs. L'acte d'inauguració se celebrarà dimecres a les 19:30 h i comptarà amb la presència de la delegada de Cultura a la Catalunya Central, M. Àngels Blasco, i el president del Consell Assessor de Salut Mental i Addicions del Departament de Salut, Pere Bonet
 
Les peces que s'hi podran contemplar són fruit del treball a "quatre mans" entre artistes amateurs amb problemes de salut mental i artistes professionals, els quals han treballat per parelles en el procés creatiu durant el 2013.
 
Aquesta iniciativa pionera de lluita contra l'estigma de les malalties mentals va néixer fa vuit anys a Osona de la mà de la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic (FCMPPO) –entitat dedicada a la millora de la qualitat de vida de persones amb problemes de salut mental– i rep el suport de la Fundació Antiga Caixa Manlleu i de BBVA.
 
En aquesta darrera edició, diferents serveis de salut mental d'entitats del Bages com Mosaic, Althaia, Ampans i Mutuam Manresa. Residència La Sardana, s'han sumat a aquesta iniciativa per contribuir a la sensibilització de les malalties mentals i com a eina terapèutica per les persones amb trastorns de salut mental. El Bages ha contribuït amb 13 obres de diferents disciplines artístiques.
 
Els objectius de Parelles Artístiques són sensibilitzar la societat vers la salut mental i facilitar l'expressió i la creativitat dels artistes amateurs que hi participen. Per aquest motiu, la importància del projecte no recau només en el producte final que s'exposa, sinó en el procés creatiu que viu cada parella artística: el diàleg, l'intercanvi d'experiències, el vincle que es forma... L'exposició romandrà en aquest espai fins el 30 d'abril. Posteriorment, una mostra d'obres del Bages, d'Osona i del Tarragonès –comarca que també s'ha sumat a l'experiència- s'exposaran a Barcelona i Terrassa.