Alumnes i professors es traslladaran dimecres al nou institut de Calldetenes

L’equipament ha costat un total de 4,5 milions d’euros | El centre imparteix classe a alumnes provinents de Sant Julià de Vilatorta, Folgueroles, Tavèrnoles, Vilanova de Sau i Calldetenes

Pere Pratdesaba
27 de març del 2014
El nou institut de Calldetenes, fa uns dies. Foto: Adrià Costa

El nou institut de Calldetenes ja està enllestit i els alumnes i professors el podran ocupar el proper dimecres, 2 d’abril, tal com ha fixat el Departament d’Ensenyament de la Generalitat. Els dies 28 de març, 31 de març i 1 d'abril es procedirà a les tasques de trasllat a l'edifici nou  de l'Avinguda Francesc Macià.

Durant aquests dies, l'alumnat no tindrà classe, ja que l'empresa de mudança portarà tot el mobiliari escolar i informàtic al nou centre. Tanmateix els alumnes tindran deures, treballs i altres activitats que hauran de fer a casa seva.

El projecte de la Secció d’Institut Calldetenes, iniciada el 2011, està pràcticament acabat, tot i que amb alguns retocs en relació a la proposta inicial. Resta ara la construcció del gimnàs, les obres del qual s’aniran executant durant els propers mesos. L’Ajuntament té pendent aprovar el projecte modificat del gimnàs proposat per la Generalitat, que reduiria les seves dimensions, tot mantenint els equipaments interiors necessaris: vestidors, lavabos, pavimentació especial del terra, etc.

Als patis, s’han construït les tres pistes previstes en el projecte inicial (dues de bàsquet i una de futbol sala), però s’han eliminat els dos nivells que es contemplaven, així com les grades intermitges.

En l’edifici principal, s’ha suprimit la cuina -s’hi ha deixat una preinstal·lació- i el menjador es destinarà a sala polivalent. S’ha aconseguit una aula de més a través d’una modificació de la distribució interior. El centre compta amb biblioteca i aules per a tallers específics com tecnologia, laboratori, informàtica...

L’import pagat per les obres a 11 de febrer és de 4.230.235 euros i hi ha pendent d’execució obres per un total de 263.224 euros. La Generalitat deu encara 623.752 euros.

Des del centre, es valora el trasllat de manera molt positiva, que s’ha resolt “molt ràpidament” gràcies a tots els agents implicats (Generalitat, professorat i Ajuntament), segons ha explicat el director, Carles Arnal. “L’institut és una realitat i estem molt contents”, ha afegit en declaracions aquest matí al nostre diari.

Vuit anys en unes instal·lacions provisionals

El trasllat ja estava previst a principis de gener, però es va haver de posposar per problemes logístics . El retard va derivar en una manifestació en la que hi van participar alumnes, professors i representants de l’Ajuntament. La construcció de l’institut ja es va complicar l’any passat, quan la constructora va aturar les obres durant uns mesos perquè no cobrava .

El centre es va obrir el curs 2006-2007 en unes instal·lacions provisionals, que han costat a l'Ajuntament 6.000 euros de lloguer mensuals durant vuit anys.

L'institut de Calldetenes (SI Calldetenes) imparteix els quatre cursos d'ESO a 240 alumnes provinents de Sant Julià de Vilatorta, Folgueroles, Tavèrnoles, Vilanova de Sau i Calldetenes, distribuïts en onze grups-classe. L’any passat, el centre va obtenir el millor resultat acadèmic de tota la Catalunya Central .


El nou institut de Calldetenes. Foto: Ajuntament de Calldetenes