Programa d'activitats al Museu de l'Art de la Pell

Propostes especials durant la Setmana Santa

Redacció Osona.com
27 de març del 2014
El Museu de l’Art de la Pell de Vic (MAP) ha fet públic el seu programa d’activitats per al mes d’abril, entre les que destaquen una exposició dedicada a les matemàtiques i les propostes especials per a Setmana Santa. Les visites comentades i activitats educatives i familiars completen l’oferta.

-------------------------------
PROGRAMA D’ACTIVITATS

EXPOSICIÓ TEMPORAL

Experiències Matemàtiques. Prohibit no tocar. Del 20 de març al 20 de maig del 2014. Amb el lema “prohibit no tocat”, l’exposició experiències matemàtiques inclou diferents espais pensats per apropar les matemàtiques a la quotidiana de persones de totes les edats. Mitjançant el joc i l’experimentació, l’exposició vol oferir reptes i experiències atractives sobre situacions matemàtiques amb la voluntat de sorprendre i emocionar el visitant. L’espectador deixa de ser un simple observador per convertir-se en l’autèntic protagonista de l’experiència matemàtica.

ACTIVITATS ESPECIALS SETMANA SANTA

Taller de Sant Jordi. Dimarts 15 d’abril i dijous 17 d’abril de 11:00 a 13:00h. 2€ per participant. Sant Jordi és el dia de la Rosa, el Museu celebra aquesta diada amb un taller on els més petits podran elaborar roses fetes amb pell i altres materials. L'activitat està adreçada a nens i nenes a partir de 4 anys.

La Pell del món. Divendres 18 d’abril a les 11h. Famílies amb infants de 3 a 8 anys. Activitat gratuïta per als visitants del Museu. Acompanyats d’un educador fem una volta al món a través de les obres de la col·lecció del MAP. Tota la família ajudarà a la Kekauan a recuperar els records dels seus viatges que el malvat bruixot ha convertit en ombres. Aconseguirem ser uns autèntics aventurers?

El guadamassil a la col·lecció del Museu de l’Art de la Pell. Dissabte 19 d’abril a les 11h. Activitat gratuïta per als visitants del Museu. A través de les cinc peces més representatives de la tècnica del guadamassil coneixerem el seu origen i evolució al llarg de la història i en diferents països. També descobrirem les diferents aplicacions d’aquesta tècnica més enllà de la seva utilització en els revestiments de paret o en els paravents, objectes en què apareix més freqüentment.

VISITES COMENTADES

Visita comentada a la col·lecció permanent. El primer i tercer dissabte de cada mes a les 11h. Servei gratuït per als visitants del Museu. Per el públic adult el Museu proposa una visita comentada a la col•lecció d’arts decoratives aplegada per Andreu Colomer Munmany, que reuneix objectes d’una gran riquesa artística elaborats amb pell.

La història del Moble a les col·leccions del MAP. De dimarts a diumenge, amb reserva prèvia. A través de la col·lecció de mobiliari del MAP descobrirem com l’home, des d’antic, valora la bellesa i l’aplica als objectes d’ús quotidià, convertint els mobles en un magnífic exemple d’aquesta norma. A partir diferents tipologies de mobiliari, com són el cofre, la cadira o el llit, podrem conèixer la col·lecció del Museu de l’Art de la Pell des d’un altre punt de vista.

El guadamassil a les col•leccions del Museu de l’Art de la Pell. De dimarts a diumenge, amb reserva prèvia. La visita proposa un recorregut per diferents obres del museu que ens permetrà conèixer l’origen i evolució de la tècnica del guadamassil al llarg de la història i descobrir les seves diferents aplicacions.

Grups amb reserva prèvia. De dimarts a diumenge. Per al públic adult el Museu proposa diferents visites comentades a la col·lecció.

ACTIVITATS FAMILIARS

Teatre d’ombres en família. El segon i quart dissabte de cada mes a les 11h. Famílies amb infants de 3 a 8 anys. Activitat gratuïta per als visitants del Museu.

Acompanyats d’un educador visitarem la col·lecció de figures de teatre d’ombres que acull el MAP, una tradició molt antiga dels pobles d’Orient. Junts aprendrem el seu funcionament i experimentarem amb els seus principals elements. Jugant amb la llum, el moviment i el so, donarem vida als personatges dels contes populars i crearem el nostre propi espectacle.

ACTIVITATS EDUCATIVES

Activitats escolars. Setembre a juny. Prèvia reserva. Al web del MAP podeu consultar el programa d’activitats que ha elaborat el Servei Educatiu del museu per al curs 2013-2014. Hi trobareu propostes adreçades a cada etapa educativa.

HORARIS SETMANA SANTA

De dimarts a divendres de 10 a 13h i de 16 a 19h.
Dissabte i diumenges de 11 a 14h
Festius de 11 a 14h
Divendres Sant de 11 a 14h; diumenge de Pasqua tancat; dilluns de Pasqua d’11 a 14h.
Arxivat a