«Stockmann» posa en dubte a Torelló la veritat de la majoria

Les Antonietes, amb l’actriu torellonenca Mireia Illamola, actuen al Cirvianum

Redacció Osona.com
26 de març del 2014
Les Antonietes

La companyia Les Antonietes presenta, aquest dissabte a les 9 del vespre, l’espectacle “Stockman”,al Teatre Cirvianum de Torelló. Es tracta d’una adaptació lliure de l’obra d’Henrik Ibsen, “Un enemic del poble”, a càrrec d’una companyia jove i emergent, de la qual forma part l’actriu torellonenca, Mireia Illamola.

Es tracta d’un text que carrega contra els plantejaments partidistes i liberals que afirmen que la majoria, en tot govern democràtic, ostenta la veritat. Ibsen ho qüestiona servint-se dialècticament del Dr. Stockmann i posant en solfa un seguit de temes que ara mateix tornen a ser de gran actualitat: els ideals, la veritat, la vulneració de les normes, l’interès general a qualsevol preu...

En una ciutat del nord de Noruega, l’expansió econòmica d’un balneari molt lucratiu es veu amenaçada per un descobriment del doctor Stockmann, director mèdic del balneari i germà de l’alcalde del poble. Les aigües del balneari surten d’una claveguera contaminada i es converteixen en un focus de malalties. Stockmann proposa tancar-lo per fer les reformes pertinents. Aquesta decisió és contrària als interessos del poble i acabarà provocant una lluita de poders per defensar la veritat.

Amb direcció d’Oriol Tarrasón, “Stockmann” compta amb un elenc d’intèrprets format per Mireia Illamola, Annabel Castan, Pep Ambròs, Arnau Puig i el televisiu Bernat Quintana.

Més informació i compra d’entrades

Arxivat a