La Vall del Ges, Orís i Bisaura segueix apostant pels boscos com atractiu turístic

El Consorci presenta el programa d’activitats de Gesbisaura, centrat al Castell de Montesquiu

Redacció Osona.com
26 de març del 2014
Presentació de la programació de primavera, al Castell de Montesquiu Foto: Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura

La Vall del Ges, Orís i Bisaura és un territori de marcat caràcter rural i forestal, on l’atractiu del paisatge i els espais naturals ben conservats atrauen visitants. Per aquest motiu, a mitjans del 2013 es va encetar el projecte Gesbisaura , boscos del Prepirineu, per difondre els valors naturals i culturals del territori.

Davant de la bona acollida d’activitats de l’any passat, a les quals van participar unes 300 persones procedents de tot Catalunya, aquesta primavera s’han tornat a programar diverses activitats, centrades al Castell de Montesquiu, com tallers, un cicle de marxa nòrdica i visites teatralitzades.

Pel que fa als tallers, hi ha un primer grup sobre herbes aromàtiques i un altre de coneixement del medi natural, dirigits a públic general i familiar. En aquest últim cal destacar el de fauna nocturna per descobrir el bosc, de nit i amb família, o bé el de descoberta del Castell de Besora, de la mà dels arqueòlegs que n’han fet les excavacions.

Una altra de les actuacions que s’està portant a terme és la difusió de rutes per tal de fer descoberta del territori. En aquest marc, s’han programat 14 sortides de marxa nòrdica guiades. Aquestes rutes permeten descobrir racons del territori on només s’hi accedeix a peu, i fent-ho amb marxa nòrdica es dóna un valor afegit a l’activitat, donant a conèixer, a la vegada, la pràctica d’un nou esport fàcil i molt saludable. Les sortides estan programades entre els mesos de març i novembre.

Una altra de les activitats previstes per al mes de maig són les visites teatralitzades dins del Castell de Montesquiu, que es faran tots els caps de setmana.

Per a la realització d’aquestes activitats, cal inscripció prèvia, que es pot fer a través del web del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura .

En la dinamització de coneixement del territori, una altra línia de treball és involucrar diferents agents de Gesbisaura en explicar què és i què es pot fer en aquest territori. En aquest sentit, a través del programa Parc a taula, es treballa amb allotjaments i restaurants perquè coneguin a fons els actius del territori per tal de donar-los a conèixer als seus clients i visitants i actuar així com a punts d’informació de Gesbisaura. Actualment hi ha implicats 30 establiments privats, entre allotjaments, restaurants i productors. Entre les accions previstes es contempla fer la visita al castell de Montesquiu, la colònia de Borgonya i un entorn natural amb marxa nòrdica, com podria ser els bufadors.

Com a novetat per aquest 2014, cal dir que s’han canviat els horaris d’obertura del Castell de Montesquiu, que s’amplien a les tardes de cap de setmana dels mesos d’abril, maig i octubre. Així, es podran fer visites guiades els dissabtes i diumenges d’11 a 14 i de 16 a 19h d’abril a octubre. Els mesos d’hivern, l’horari es mantindrà igual i es podran fer visites només al matí d’11 a 14h.

Destacar també que s’han modificat les tarifes del Castell de Montesquiu per tal d’incorporar descomptes i fer-lo més accessible a tots els públics.

Consulteu les activitats programades

Aneu al web del projecte Gesbisaura