El Cirvianum fusiona cobla, cors i dansa

Tradició i modernitat es donen la mà en el concert “Fantasies del Ges” a Torelló

Concert 'Fantasies del Ges', al Teatre Cirvianum de Torelló.
Concert 'Fantasies del Ges', al Teatre Cirvianum de Torelló. | Toni Carrasco
Toni Carrasco
25 de març del 2014
Concert 'Fantasies del Ges', al Teatre Cirvianum de Torelló. Foto: Toni Carrasco

Un Cirvianum ple de gom a gom, amb més de cinc-centes persones, va bullir el passat dissabte amb l'espectacle “Fantasies del Ges”, en un espectacle on es va fusionar la cobla, el cor i la dansa. Hi van participar la Cobla Reus Jove, Coral Cervià de Torelló i la Coral  Brusquina de Vic,  com a coral convidada. L'acte, ideat per l'entusiasme del torellonenc Jaume Ordeig i fet realitat per Jordi Lara, va ser presentat pel conegut periodista Pau Benavent.

Un muntatge basat en clàssics i contemporanis per a cobla i veu en les mans i instruments de sàvia nova. El concert va oferir les altres vessants de la música interpretada per cobla amb estils com el tango o el jazz, entre d’altres.

En una primera part, el públic va poder gaudir de tres sardanes, una d'elles ballada per la Coral Encís de Manlleu, els “Cants del Ges”. I també van poder tornar a veure i escoltar desprès de set anys les “Fantasies del Ges”, obra per a cobla i percussió original  de Pitu Chamorro. Aquesta suite, que dóna nom a l'espectacle,  està formada per tres parts: un tango, “Pescallunes”; un vals, “El gorg del saule”; i un swing, “La serp dels comuns”. Aquesta darrera part fou ballada perfectament per dues parelles del Swing Actitud.

En la segona part, música per a coral i cobla amb La Coral Cervià, dirigida per Gabriel Miralles que també va ser el director de tot l'espectacle. Aquesta secció es va obrir amb la sardana “Font de l'Albera” i amb la suite “La Birondò”, formada per cinc cançons catalanes acompanyades per cobla, amb un arranjament magistral de Manuel Oltra, un dels grans músics i compositors catalans.

En aquesta segona part, les dues corals,  juntes, dirigides per Gabriel Miralles i Pere Sellarès,  van continuar el concert i l'acte es va culminar desprès de més mostres de rellevants sardanes i obres corals, sempre acompanyades per la cobla. A la fi, dos bisos, el Cant de la Senyera i els Segadors, amb tot el públic dempeus.

Concert 'Fantasies del Ges', al Teatre Cirvianum de Torelló. Foto: Toni Carrasco
Arxivat a