Sant Julià de Vilatorta crea una zona blava per afavorir el comerç

El nou Pla de mobilitat també contempla la creació d’un nou aparcament al centre del poble

Redacció Osona.com
25 de març del 2014
L’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta va presentar la setmana passada als comerciants del municipi la implantació d’una zona d’estacionament limitat gratuït (zona blava) amb l’estacionament limitat a una hora i mitja, amb senyalització horària dins el cotxe.  Els carrers per aquest nou sistema d’aparcament són els següents: Núria, de l’Església, Puig-l’agulla, del Centre (entre el carrer Coll de Romegats i l’avinguda Nostra Senyora de Montserrat), dels Marquesos de Vilallonga (entre el carrer de Núria i l’avinguda de Jaume Balmes) i Ramon Victori.

A més d'aquesta zona blava, l'Ajuntament crearà un nou aparcament al centre del poble: s'ha arribat a l'acord amb els propietaris per habilitar un solar a la cantonada de l’avinguda de Jaume Balmes amb el carrer dels Marquesos de Vilallonga. També se senyalitzaran noves zones de càrrega i descàrrega i un aparcament de minusvàlids al carrer de Núria, davant de Can Sunyer. El control s’efectuarà per part del servei de vigilància municipal, del que ja disposa l’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta.

Els objectius d’aquest Pla de mobilitat se centren en afavorir el comerç local, posant a disposició dels usuaris del centre del poble més aparcaments lliures en horari comercial, en crear una nova zona d’aparcament il·limitat que estigui a prop de les places que passaran a tenir limitació horària i en regularitzar l’estacionament incontrolat i no permès, especialment de la zona comercial de l’avinguda Nostra Senyora de Montserrat, millorant al mateix temps les zones de càrrega i descàrrega.

L’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta té previst poder implantar la nova zona blava d'aquí a dos mesos. No es posaran infraccions en el primer mes d'implantació de la mesura. Properament tindrà lloc una xerrada amb els veïns del centre del poble per explicar aquest Pla de mobilitat, que ja es pot consultar a la nova web de l'Ajuntament.