La PAH ocupa l'oficina del BBVA a la plaça de Manlleu

Una vintena de membres de la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca donen suport als seus companys de la PAH Sabadell

Redacció Osona.com
24 de març del 2014
Membres de la PAH, a l'oficina del BBVA de Manlleu
Membres de la PAH, a l'oficina del BBVA de Manlleu | Adrià Costa
Membres de la PAH, aquest matí al BBVA de Manlleu. Foto: Adrià Costa

Una vintena de membres de la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca (PAH) d’Osona han ocupat aquest matí l’oficina del BBVA a Manlleu, situada a la plaça Fra Bernadí. L'acció s’ha portat a terme contra l'immobilisme del banc, en relació als seus companys de la PAH Sabadell, que van estar 17 dies tancats en una oficina del BBVA d’aquesta ciutat, per demanar que es retiressin els avals establerts a 10 famílies "de forma fraudulenta" i que posteriorment s’oferissin solucions sobre dacions o lloguers socials per a les famílies.

Fa uns dies ja la PAH Osona ja va portar a terme una acció de protesta a Vic, pel mateix cas. En aquella ocasió es van enganxar adhesius a totes les entitats bancàries del BBVA.

La protesta de Manlleu ha coincidit amb el mercat setmanal. S'ha fet de manera coordinada amb PAH d'arreu del país.

Els activistes han enganxat adhesius i han desplegat diverses pancartes. També han fet sonar aparells, com xiulets, i han repartit fulls amb informació sobre el cas als clients i vianants. Els manifestants han abandonat l’entitat bancària uns minuts abans de les dues del migdia, després de llegir un manifest.

L’acció ha estat totalment pacífica. Al lloc dels fets s’hi han traslladat agents dels Mossos d’Esquadra, que han demanat les identificacions d’alguns dels membres de la PAH.


Membres de la PAH, aquest matí al BBVA de Manlleu. Foto: Adrià Costa
Arxivat a