Enriqueta Anglada serà la persona homenatjada a la Marxa dels Vigatans

Redacció
31 d'agost del 2007
Enriqueta Anglada va néixer al carrer de la Riera de Vic, el mes de febrer de l'any 1936. Fou la darrera filla de l'advocat i periodista Joan Anglada. Molt compromesa amb la llengua i gran amant de la música, Anglada fou cofundadora de les corals Canigó i Cabirol. Amb aquestes corals ha participat a desenes d'actes culturals i trobades tant al país com a la resta d'Europa. Fins l'any passat, va ser 8 anys presidenta del Patronat d'Estudis Osonencs i és sòcia de múltiples entitats culturals.
D'altra banda, l'infant serà Anna Fabre, de 8 anys, un personatge que significa la saba nova, la continuïtat i l'esperança. Per últim la persona nouvinguda serà Julianne Tidy, dels EUA, un personatge que simbolitza la incorporació a la causa i l'enriquiment cultural.
 
La principal novetat d'aquesta edició de a Marxa dels Vigatans és que l'acte es vol estendre a tot el territori català. Per aquest motiu, la intenció dels organitzadors és que el dia 10 surtin de cada municipi dels Països Catalans columnes de vigatans i maulets que s'uneixin a la Marxa.
De moment,hi ha quatre columnes previstes que participaran a la Marxa: la Flama dels Vigatans, de Santa Eulàlia de Riuprimer, l'Escamot Vigatà d'en Francesc Paracolls de Malla, la Bac de Roda, de Roda de Ter i La Fragata de Sitges. La columna ha de dur el nom de quelcom que faci referència al bandol austriacista de la Guerra de Successió o significatiu de la identitat catalana.
Una altra de les novetats és la introducció d'un nou espai, on s'hi farà l'apartat lúdic (els gegants i castells, el sopar i un concert).
En el transcurs dels actes també es tindrà un record especial per LLuís M. Xirinacs.
La Marxa dels Vigatans és un acte de compromís amb la llengua i la cultura catalana, que enllaça el passat amb el present i s'obre al futur. La Marxa simbolitza a un poble que marxa cap a la seva llibertat.