El sector gastronòmic mou fils per salvar Casa Sendra

Publicat un manifest on es reclama a l’administració que eviti el tancament de la històrica empresa vigatana

Pau Arboix, dilluns a la botiga de Casa Sendra de Vic
Pau Arboix, dilluns a la botiga de Casa Sendra de Vic | A. Costa
Pere Pratdesaba
21 de març del 2014
Pau Arboix, aquest dilluns a la botiga del carrer Verdaguer. Foto: Adrià Costa

Un grup de gent vinculada a la gastronomia catalana ha fet públic un manifest on reclama a les administracions públiques que “esmercin tots els esforços per evitar la trista i lamentable desaparició de Casa Sendra”, la històrica empresa vigatana que elabora una de les millors llonganisses del món. Segons els impulsors del document, que accepta adhesions, es tracta d’una “pèrdua irreparable” per a  la gastronomia, els productes locals, la xarcuteria i el turisme de Catalunya.

Pau Arboix, propietari de Casa Sendra, va anunciar aquesta setmana que deixava de produir llonganisses , després de perdre el litigi amb la Generalitat, que li prohibeix etiquetar els seus productes com a “Llonganissa de Vic”.

El manifest qualifica la llonganissa de Casa Sendra com un “producte d’excel·lència” i un “recurs turístic”. El gastrònom Pep Palau, un dels impulsors de la iniciativa, no és massa optimista: “En un país normal, això no passaria. Aquí sí. El propi Govern acaba tirant un gran producte al pedregal”. I afegeix: “En tot cas, el que estem fent només és demanar que qui pugui fer alguna cosa per evitar-ho, ho faci”.

El conflicte de Casa Sendra ha tingut un ampli seguiment mediàtic, amb molts mitjans nacionals que se n’han fet ressò. Aquest mateix matí, Ernest Folch també ha fet una crida a salvar la històrica empresa. L’editor ha defensat Casa Sendra a la tertúlia del programa “El món a Rac1” de Jordi Basté. A més, ha creat un hashtag al seu twitter , #salvemCasaSendra, “en nom del país de la llonganissa”.

Manifest i adhesions

Arxivat a