La PAH Osona omple d'adhesius les oficines del BBVA a Vic

L’entitat se solidaritza amb els seus companys de Sabadell, que porten 17 dies tancats

Redacció Osona.com
20 de març del 2014
L'oficina del BBVA a la plaça Major de Vic, aquest dijous al matí
L'oficina del BBVA a la plaça Major de Vic, aquest dijous al matí | Adrià Costa
L'oficina del BBVA a la plaça Major de Vic, aquest dijous al matí Foto: Adrià Costa

Membres de la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca (PAH) d’Osona han omplert aquesta nit d’adhesius les entrades de les oficines del BBVA a Vic. L'acció ha estat portada a terme en suport dels companys de la PAH Sabadell, que porten 17 dies tancats en una oficina del BBVA d’aquesta ciutat, negociant l'eliminació dels avaladors en els contractes hipotecaris i que topa amb "l'immobilisme" del gran banc, que no vol cedir en aquesta qüestió.

Als adhesius, que aquest matí ja han estat retirats, s’hi podia llegir: “Aquest banc, que sàpiga! Enganya, estafa i fa fora la gent de casa seva”.

Les PAH de tota la geografia catalana han convocat accions de pressió de manera simultània i coordinada, tot i que amb diferents formats. Un dels indrets on la protesta ha estat més contundent és el Bages, on s’han pintat llunes i caixers.

El membre de la PAH Bages, Josep Maria Campoy, denuncia que "és molt més difícil arribar a resolucions de dació en pagament" ja que els bancs no renuncien a cobrar i reclamen les quantitats als avaladors o, fins i tot, "l'habitatge amb el que van avalar". "La majoria de vegades", segueix Campoy, "els avaladors són els propis pares" que veuen perillar els seus ingressos o el seu habitatge per l'execució de l'aval.
Arxivat a