Manlleu acull un nou mercat de vi i formatge

La proposta es complementa amb altres productes artesanals

Redacció Osona.com
19 de març del 2014
Manlleu acollira un nou mercat, dedicat al vi i el formatge, el proper dissabte 22 de març, que s’ubicarà just davant del Mercat Municipal. El mercat, de caràcter itinerant, aplega una vintena de parades de vins, majoritàriament de denominacions d’origen catalanes, i una mostra dels millors formatges d’elaboració artesana.

Pel que fa als vins, a Manlleu se’n trobaran de la DO Empordà, la DO Penedès i la DO Montsant, a més dels vins de Calonge i vins de les Bodegas Iniesta, d’Albacete. Completen l’oferta vinícola els vins generosos en bóta.

El formatge prové del Serradet de Barneres, especialitzats en formatges i làctics d’ovella; la Formatgeria Roura-Soler de la Vall de Camprodon, amb les seves especialitats en formatges d’ovella, cabra i vaca; la Formatgeria Herbacol de Queralbs, amb els seus formatges de llet de vaca, frescos i madurats; la Formatgeria Montbrú de Moià, amb els seus formatges de búfala, de cabra, d’ovella i de vaca; i la Formatgeria Artefor de Vilassar de Dalt, amb formatges d’ovella i de cabra. A més, hi haurà formatges de cabra de Canàries i formatges francesos.

Complementen el mercat altres productes artesans com ara la cervesa, la ratafia, el pa d’espècies, les olives, les salses i melmelades, la mel, les garrapinyades, l’estèvia i d’altres productes frescos de l’horta.

El Mercat de vi i formatge tindrà una vessant pròpiament comercial, i una altra de més educativa, ja que s’hi ubicaran plafons informatius en els quals s’explica la importància dels elements que intervenen en el procés d’elaboració del formatge i del vi, des del roure utilitzat per a les bótes fins als taps de suro, així com la vinya i el raïm en les seves diferents tipologies.

El dissabte al matí, el Mercat de vi i formatge coincidirà amb el mercat setmanal dels dissabtes de Manlleu, situat també just al costat del Mercat Municipal. El mercat del dissabte i el Mercat Municipal restaran oberts de les vuit del matí a les dues del migdia i el Mercat de vi i formatge de les nou del matí a les nou del vespre.
Arxivat a