El Fòrum de Debats recorda avui el llegat de Ramon Barnils

Taula rodona-col·loqui, amb Laia Altarriba, Biel Barnils, Joan Brugués, Toni Coromina, Pep Palau i Miquel Macià

Redacció Osona.com
21 de març del 2014
El Fòrum de Debats organitza per a aquest divendres, 21 de març, a dos quarts de nou del vespre, una taula rodona-col·loqui amb el títol de "Ramon Barnils: la petjada d'un periodista lliure a Catalunya i Osona", amb la intervenció de Laia Altarriba, Biel Barnils, Joan Brugués, Toni Coromina, Miquel Macià i Pep Palau. L'acte tindrà lloc al Teatre de l'Orfeó Vigatà, carrer Sant Pere, 9, de Vic i, la gent que ho vulgui, podrà sopar allà mateix. L'entrada és lliure i gratuïta.

Ramon Barnils (1940-2001), periodista i professor, va col·laborar en una part considerable dels mitjans de comunicació de la seva època i en tots hi va deixar una petjada que ha arribat fins als nostres dies. Les seves idees conserven un interès plenament vàlid en l'actualitat per a tothom interessat en la societat que ens envolta i, molt especialment, en el que fa referència al món del periodisme i la comunicació. Sens dubte, és un dels periodistes de referència de la Catalunya de les darreres dècades del segle XX.

En l'acte de divendres, 13 anys després de la seva mort, s'analitzarà el seu llegat des de diversos punts de vista i es procurarà transmetre els aspectes més destacats de la seva personalitat i la seva obra als assistents, que també podran fer-hi les aportacions que vulguin. De la riquesa de la seva personalitat en donen fe vint testimonis entrevistats en el llibre “Vint i Ramon Barnils” (2013) que el qualifiquen, entre altres adjectius, de brillant, modern, àcrata, díscol, intel·lectual, independentista, clarivident, rebel, entusiasta... i com un home que va destacar pel seu estil corrosiu i l'esperit crític envers la societat dominant.

L'acte serà introduït per Laia Altarriba, periodista, autora del llibre “Vint i Ramon Barnils”, de la junta del Grup de Periodistes Ramon Barnils; Biel Barnils, un dels fills de Ramon Barnils i activista cultural; Joan Brugués, professor i president del Fòrum de Debats; Toni Coromina, periodista; Miquel Macià, periodista, editor del grup Nació Digital i Osona.com; i Pep Palau, gastrònom i amic de Ramon Barnils.  A part d'una introducció general es farà una especial referència a la relació que Ramon Barnils va mantenir amb la comarca d'Osona a través d'alguns dels participants en l'acte.
Arxivat a