Deu alumnes d'Osona, premiats al Sambori

Vora 5.000 alumnes participen al certamen literari del Ripollès, Osona i la Garrotxa

Redacció Osona.com
17 de març del 2014
Acte de lliurement dels premis a les Preses. Foto: Martí Albesa

El Centre Cultural de Les Preses (la Garrotxa) va acollir diumenge el lliurament dels vuitens Premis Sambori, organitzats per Òmnium Cultural i destinats als escolars del Ripollès, Osona i la Garrotxa. Entre els premiats en les diverses categories hi havia deu alumnes de diverses escoles osonenques. Enguany hi han participat quasi 5.000 alumnes d'un total de 40 centres.

Els primers classificats de les sis categories dels Premis Sambori de la demarcació Alt Ter-Garrotxa passaran a la fase nacional. Els osonencs que han obtingut el primer lloc a la seva categoria són: Guillem Costa, per “La mongetera màgica”, de l’Escola Sant Genís i Santa Agnès de Taradell (cicle inicial de primària); Elisabet Martí, per “Era persona”, del Col·legi l’Escorial de Vic (segon cicle de secundària); i Maria Ylla Català,  per “L’àngel de l’últim Tsar de Rússia”, del Col·legi l’Escorial de Vic (batxillerat i cicles formatius).

La resta d'alumnes osonencs premiats, amb segons i tercers llocs, són Jordi Sayós, per "Els Tonis de Taradell”, de l’Escola Sant Genís i Santa Agnès de Taradell; Jordina Colomer, per “Tanca els ulls, supera’t i continua”, del Carme Vedruna de Manlleu; Martí Blanco, per “Dalí i Cadaqués”, de l’Institut Cirviànum de Torelló; Bruna Gabarró, per “Somni o realitat?”, de l’IES Antoni Pous i Argila de Manlleu; Sara Oliver, per “I totes aquelles petites coses”, de l’Escola Vedruna de Tona; Josep Maria Roca, per “Començar de zero”, de l’Institut de Gurb; i Albert Parés, per “Va de Nadal i les coses que hi passen”, de l’Institut de Tona.

Llistat de guanyadors VIII premis Sambori Alt Ter (Osona, El Ripollès i La Garrotxa)