El delegat del Govern visita Roda de Ter i Tavèrnoles

Juli Gendrau constata que Ensenyament està treballant en el projecte de la nova escola pública

Juli Gendrau, amb l'alcalde de Tavèrnoles, Carles Banús
Juli Gendrau, amb l'alcalde de Tavèrnoles, Carles Banús | Generalitat de Catalunya
Redacció Osona.com
14 de març del 2014
Juli Gendrau, amb l'alcalde de Tavèrnoles, Carles Banús. Foto: Generalitat de Catalunya.

El delegat  del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Juli Gendrau, va fer aquest dijous una visita territorial, de caire institucional, als municipis osonencs de Roda de Ter i Tavèrnoles.
 
A Roda de Ter es va entrevistar amb l’alcalde, Jordi Serra, i amb el regidor Antoni Escarrabill per tractar diferents problemàtiques que afecten el municipi. Es va evidenciar que l’extensió reduïda de Roda de Ter, municipi de poc més de 2 km2, li genera algun inconvenient quant a sosteniment de serveis o possibilitats de creixement. D’altra banda, es va destacar que el Departament d’Ensenyament estava treballant en l’elaboració del projecte executiu de la nova escola pública.
 
Prèviament, el mateix delegat va assistir a la reunió de seguiment de la implementació de la Llei de Barris. En el cas de Roda de Ter, els plans d’execució s’han alentit degut a les actuals dificultats econòmiques que travessen les administracions local i autonòmica. Amb  tot, aquest darrer any 2013 s’han invertit 17.309 euros en la millora de l’enllumenat públic.
 
Després de la visita territorial a Roda de Ter, Gendrau es va desplaçar a l’Ajuntament de Tavèrnoles per reunir-se amb l’alcalde, Carles Banús. Tots dos van analitzar la situació de l’Ajuntament i els projectes de l’actual legislatura. Enguany el principal projecte passa per la urbanització i arranjament del carrer principal del nucli urbà.

Tavèrnoles, amb un ajuntament molt sanejat, és un municipi rural de 319 habitants. Té gairebé 19 km2 i uns 70 kms de camins, que suposen una de les seves principals preocupacions en relació al seu manteniment.
Arxivat a