Muntanyola implanta la recollida selectiva de la matèria orgànica

El municipi ha estat el darrer de la Mancomunitat La Plana en incorporar el servei

Redacció Osona.com
13 de març del 2014
L’Ajuntament de Muntanyola, amb la Mancomunitat La Plana, ha iniciat la recollida de la fracció orgànica al municipi aquest mes de març, amb la incorporació d’un nou contenidor a tres àrees de les seves àrees d’aportació de residus (Fontanelles, Pirineu i Vall-Llovera).  Aquesta implantació es farà de forma progressiva fins que tots els veïns del municipi facin la separació de la part més important en pes de la brossa domestica. Actualment, amb la incorporació d’aquests contenidors es dóna servei al 85% de la població.

El tret de sortida de la campanya informativa va ser el divendres 7 de març, amb la convocatòria d’una reunió per als veïns implicats on, a més d’explicar la nova recollida, es va lliurar tot el material necessari per poder fer correctament la separació de la matèria orgànica a casa.

Aquesta reunió va servir també per remarcar la importància d’utilitzar la bossa compostable per fer la separació. Aquesta és necessària perquè l’orgànica recollida tingui un alt nivell de qualitat com a la resta de municipis mancomunats.

La segona acció informativa va fer-se durant la Festa de l’Arbre, el passat 9 de març. Durant tot el matí, un tècnic de la Mancomunitat La Plana va estar-se en una parada informativa per  repartir els cubells i la resta de material a tots els veïns que s’hi van acostar.

Per millorar substancialment la recollida de la matèria orgànica, també s’ha posat en funcionament una nova àrea d’aportació de restes vegetals, al costat de l’àrea de Fontanelles. Actualment, per tant, el municipi disposa de dues àrees específiques per a les restes vegetals (gespa, poda i fulles) on la població ha de dipositar aquestes restes vegetals voluminoses, sense bosses de plàstic.

Muntanyola era l’últim municipi de la Mancomunitat La Plana que no recollia selectivament la matèria orgànica al conjunt de la població, tot i que es sí que es feia específicament a algun gran generador i també en un punt automatitzat de recollida.

Aquesta campanya se suma a altres accions iniciades el 2013 per l’Ajuntament i la Mancomunitat La Plana per millorar la qualitat de la recollida selectiva al municipi amb la distribució d’un tríptic informatiu, la realització d’estades a les àrees d’aportació, visites a domicili, etc.

Amb aquestes millores el consistori pretén tenir un poble net i, al mateix temps, evitar que els residus vagin a parar a l’abocador i que augmenti la taxa d’escombraries.