Marta Rovira insisteix a Centelles que la consulta es farà

La secretària general d’ERC reuneix una setantena de persones, entre les quals alguns dirigents municipals

Toni Carrasco
10 de març del 2014
Marta Rovira, el passat divendres a Centelles Foto: Toni Carrasco

La secretària general de ERC, Marta Rovira, va omplir, el passat divendres, la sala de vidre del Casal de Centelles, amb una setantena de persones. Entre el públic, diversos càrrecs municipals osonencs, com l'alcalde de Manlleu, Pere Prat; el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Vic, Joan López; i el conseller nacional Isaac Peraire.
L'acte fou presentat pel responsable local de les JERC Josep Arisa.

La secretària general va anar desgranant durant més de quaranta minuts tot el procés viscut des de la data del 12 de desembre, quan es va fer públic la pregunta i el dia del referèndum d'independència.

Rovira, amb un discurs positivista i amb molt de rigor, no va mostrar pèls a la llengua: "Tenim els espais, tenim el cens i si cal els voluntaris per defensar i defensar i protegir les urnes". Per la secretaria general d'ERC, si cal, hi ha fins a cinc vies legals per aconseguir els propòsits d'alliberació nacional del nostre país. Legalment "el procés s'està portant de manera impecable i cal que el govern central ens autoritzi a fer-lo". Marta Rovira és de la opinió  de que, si volen, "els dos governs s'han d'asseure cara a cara i arribar a un acord polític".

En quan a la importància dels actes del poble català i la repercussió mediàtica  fora d'Espanya, Rovira creu que "els estadistes internacionals encara no tenen la mateixa percepció caricaturitzada del govern espanyols i sobretot del seu president, Mariano Rajoy".
Arxivat a