Anglada, condemnat a pagar 50 euros de multa per dir-li «burra» a una regidora de PxC

El jutge desestima, però, l’acusació d’amenaces i tracte vexatori vers Pilar Catalan

Redacció
05 de març del 2014
Josep Anglada i Pilar Catalan entrant a la sala número 1 del jutjat de Vic, la setmana passada. Foto: Adrià Costa

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Vic ha condemnat Josep Anglada a pagar una multa de 50 euros per injúries contra la seva companya de partit (PxC) i de grup municipal, Pilar Catalan, per dir-li “burra” en dues ocasions, en uns missatges de whatsapp. El jutge ha desestimat l’acusació per amenaces i tracte vexatori. En el moment del judici , el fiscal ja va descartar l’ordre d’allunyament que havia sol·licitat Catalan per a ella i el seu fill. Les despeses del judici les haurà de pagar Anglada.

Catalan va denunciar que havia rebut diversos missatges i trucades de mòbil per part d’Anglada, amb amenaces i insults. Per tot plegat, l’acusació demanava 150 euros de multa i que es dictaminessin mesures de protecció vers la regidora i el seu fill. Anglada va negar al judici les amenaces i va dir que no tenia la intenció de fer mal a ningú.

Ara, el jutge ha repartit justícia d’una manera salomònica. La sentència constata que en el cas hi ha un “conflicte intern en la pertinença al mateix partit polític” i condemna Anglada per una falta d’injúries a la pena de 10 dies de multa, a raó de 5 euros per dia. O sigui, un total de 50 euros.
Documents