Les Masies de Voltregà presenta el nou POUM als veïns

El pla estableix “criteris sostenibles i de protecció de la tradició de municipi rural”

Redacció Osona.com
03 de març del 2014
L'alcalde Sergi Vilamala va presidir l'acte de presentació del POUM. Foto: Ajuntament de les Masies de Voltregà

L’alcalde de les Masies de Voltregà, Sergi Vilamala, i els regidors del consistori van presentar la passada setmana en una sessió participativa el POUM (Pla d’Ordenació Urbanística Municipal) de la població. El pla ha estat consensuat amb tots els grups municipals, després d’un llarg procés de debat. “El POUM marca el creixement futur establint criteris sostenibles i de protecció de la tradició de municipi rural”, expliquen fonts de l’Ajuntament.

Els tècnics municipals van explicar el POUM  i els terminis d’aprovació, així com l’allargament del període d’al·legacions fins el 30 de juny de 2014. A l’acte hi van assistir una quarantena de veïns.

Amb la llei d’urbanisme aprovada l’any 2002 es van eliminar totes les figures urbanístiques existents fins llavors (normes subsidiàries, projectes de delimitació de Sòl urbà, pla general municipal...). Les normes subsidiàries aprovades a les Masies de Voltregà l’any 2000 quedaven, doncs, a expenses del POUM, que es va aprovar inicialment el desembre de 2013.

L’equip de govern municipal (PSC) va condicionar la tramitació del POUM a no permetre més alçada de les que preveien les anteriors normes subsidiàries i a no ampliar les zones urbanitzables del municipi (amb les normes subsidiàries de l’any 2000 es van duplicar les zones edificables passant de 1.392 espais edificables a 2.792, o sigui, 1.410 de nous).