Un pagament de la Generalitat suavitza les tensions de tresoreria a Balenyà

L’Ajuntament cobra 400.000 euros, la totalitat de la subvenció pendent de la construcció de l’escola bressol

Redacció Osona.com
02 de març del 2014
L’Ajuntament de Balenyà ha cobrat finalment la totalitat de la subvenció que tenia concedida per a la construcció de l’escola bressol municipal. La subvenció de la Generalitat pujava a un total de 510.000 euros, dels quals quedaven pendents d’ingressar 400.000.

L’escola bressol està en funcionament des de l’inici del curs 2011, any en el qual es van acabar les obres. L’Ajuntament va cobrir el pagament a l’empresa proveïdora amb un préstec bancari, que a finals d’aquest mes de març arribava al seu venciment.

El cobrament d’aquesta subvenció permetrà solucionar la situació de tensió que s’hauria generat des d’un punt de vista de tresoreria, ateses les dificultats que l’Ajuntament s’havia trobat a l’hora de refinançar aquest crèdit, expliquen fonts municipals.

Alhora, l’amortització d’aquest finançament permet situar la ràtio d’endeutament de l’Ajuntament en una posició molt còmoda, ja que quedarà fixada per sota del 30%, molt lluny del 76% de finals del 2011.

Aquesta millora és fruit de dos elements, segons les mateixes fonts. D’una banda, l’endeutament recurrent propi de l’Ajuntament s’ha reduït des del 1.440.000 euros de finals de 2011, quan estava situat en els 2.160.000 euros,  als 720.000 actuals. D’altra, gràcies a la total amortització del préstec que es va demanar per cobrir el pagament de l’escola bressol.

Això permetrà, també, afrontar amb totals garanties les inversions que l’Ajuntament té previstes per aquest 2014, que s’acosten als 320.000 euros, trencant la línia de contenció que les tensions de tresoreria havien imposat, fruit de l’elevat endeutament.
Arxivat a