El Reus trenca la il·lusió del Voltregà a la Copa

Els roig-i-negres remunten el gol inicial dels osonencs (2-5) | El Vic juga aquest divendres amb el Cerceda

Arnau Borràs/Esportsdecamp.cat
27 de febrer del 2014
Dani Rodríguez i Albert Casanovas en un moment del partit inaugural de la Copa del Rei 2014. Foto: Laia Solanellas

El CP Voltregà tornava a la Copa del Rei després d'onze anys. Tanmateix, la il·lusió ha quedat truncada per l'ofici del Reus Deportiu que s'ha classificat per les semifinals en guanyar per 5 a 2. Aquest divendres serà el torn del Vic que jugarà el seu partit de quarts amb el Cerceda gallec, un dels equips més modestos de la competició.

L'inici del partit ha quedat marcat per un penal rigorós en contra del conjunt reusenc. Entre el pal i Roger Molina han salvat el gol d'Armengol, però l'àrbitre ha fet repetir el llançament. S'ha repetit el guió, però en aquest cas amb el travesser. El rebuig, però, l'ha aprofitat el mateix Armengol per obrir la llauna. El Reus podria haver empatat 16 segons més tard, amb un penal igual de rigorós. En aquest cas, Albert Casanovas no ha pogut superar Roger Torelló. Per si no n'hi havia prou, Adroher també ha malbaratat una falta directa 15 segons després. Aquesta falta directa l'ha provocat Armengol, que ha vist la targeta blava. Però els roig-i-negres tampoc han pogut beneficiar-se d'aquesta superioritat numèrica.

Però de mica en mica, el d'Alejandro Domínguez s'han anat trobant còmodes a la pista, però l'extraordinària actuació de Torelló ha evitat l'empat. Ha hagut de ser Xavi Costa, amb una genialitat, qui aconseguís igualar el matx. Han estat els millors minuts dels del Baix Camp, que no s'han pogut posar davant en el marcador per culpa d'una bona defensa del Voltregà. Els blanc-i-blaus, ben replegats darrere, provava de fer mal en contraatacs i jugades aïllades. En una d'elles, Àlex Rodríguez s'ha inventat un míssil des de 3/4 de pista i ha fet l'1-2. El Reus dominava, però els osonencs estaven jugant millor les seves cartes.

En el tram final de primera part, ha hagut de tornar a sortir al rescat Xavi Costa, empatant l'enfrontament gràcies a un llançament de penal. Abans d'arribar al descans, però, els de Sant Hipòlit es podrien haver avançat de nou. Ha arribat la desena falta reusenca, però Roger Molina ha aturat la falta directa tirada per Àlex Rodríguez i tots dos equips han marxat a vestidor amb l'empat a 2 a l'electrònic.

A la represa, el Reus Deportiu ha anat per feina, però una altra vegada, la defensa i el porter dels osonencs han aguantat l'envestida roig-i-negra. Costa ha desaprofitat una falta directa, malauradament, un fet habitual del conjunt reusenc aquesta temporada. Però tot esforç té la seva recompensa i una combinació perfecta entre Costa i Casanovas ha acabat amb el tercer gol del Reus, obra del capità. Ni 2 minuts han tardat els d'Alejandro Domínguez per tornar a colpejar al rival i Xavi Costa completava el seu hat-trick particular marcant el 2-4.

Aquesta diana ha deixat al Voltregà tocat moralment. Els roig-i-negres han exercit de veterans i han marcat el tempo del partit en els darrers 10 minuts. Per acabar-ho d'arrodonir, Jepi Selva ha resolt de forma elegant un u contra u davant Torelló i ha deixat l'enfrontament mig sentenciat a falta de 7 minuts.

En els darrers minuts, tots dos equips han gaudit d'ocasions per marcar, però amb més cap que no pas cor, veient que el partit estava decidit. Finalment, el marcador no s'ha mogut i el Reus Deportiu ha eliminat el CP Voltregà després de derrotar-lo 2-5.

Fitxa tècnica i més informació a EsportsdelCamp.cat