Una manifestació a Vic culmina la vaga d'estudiants

El SEPC ha mobilitzat un centenar de joves abans de desplaçar-se a la mobilització de Barcelona

Els manifestants han entrat a la Universitat de Vic.
Els manifestants han entrat a la Universitat de Vic. | Adrià Costa
Redacció
27 de febrer del 2014
El SEPC ha mobilitzat un centenar d'estudiants a Vic. Foto: Adrià Costa

Una manifestació a Vic ha culminat aquest matí la vaga d'estudiants convocada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC). El sindicat independentista, amb presència a la UVic i a diversos instituts de Vic i Manlleu, ha reunit poc menys d'un centenar de joves que han participat a la marxa per la capital d'Osona abans de desplaçar-se a la mobilització central de Barcelona.

El SEPC ha convocat vaga aquest 27 de febrer arreu dels Països Catalans amb el lema “O els seus privilegis o la nostra dignitat” per protestar contra la Llei Wert, les retallades i les privatitzacions en l'àmbit de l'educació. A Vic, abans de la manifestació han organitzat una xerrada de Rosa Cañadell, exresponsable del sindicat de mestres USTEC, a l'Institut Jaume Callís. “La crisi no és la causa de les retallades, la crisi és l'excusa per retallar i així privatitzar els serveis públics”, ha assegurat Cañadell, que recentment es va jubilar .

La petita manifestació d'estudiants ha passat per diversos punts neuràlgics de Vic com la plaça Major, el rectorat de la Uvic i la plaça del Mil·lenari on han protagonitzat una asseguda que ha tallat un carril a la circulació. La marxa s'ha dissolt a l'estació de tren on part dels joves han agafat un tren per desplaçar-se a la mobilització de Barcelona.

. Foto: Adrià Costa
Arxivat a