Uns 200 pares donen suport al model educatiu de l'Era de Dalt de Tona

Les adhesions al manifest s’han recollit en només 12 hores | El text també mostra la confiança en el director del centre, després que AEB-Tona Bilingüe demanés la seva dimissió

Pere Pratdesaba
25 de febrer del 2014
Festa per commemorar els 25 anys de l'Era de Dalt de Tona. Foto: Osona.com

Un grup de famílies de l’escola Era de Dalt de Tona ha fet públic un manifest on dóna suport al model pedagògic i educatiu del centre. També mostra la seva "total i absoluta confiança" en el director, Marc Peñarroya, l'equip directiu i el professorat de l'escola.

La iniciativa ha aconseguit recollir unes dues-centes adhesions (personals) en només 12 hores. A l’escola hi ha prop de tres-centes famílies, per tant, més o menys, un de cada tres pares i mares ha firmat el manifest. La signatura d’adhesions continua oberta en un formulari, via Internet.

La declaració és fruit de l’enrenou que s’ha generat a l’escola, després que Francisco Ribas, pare d’una alumne i representant local del PP a Tona, sol·licités a la direcció l’augment de les hores impartides en castellà tal com, segons ell, marca la llei. El representant del PP va portar les seves demandes a les altes instàncies del partit, a la diputada al Parlament de Catalunya, Maria José García Cuevas.

Després que es fes pública la petició de Ribas als mitjans de comunicació, Marc Peñarroya va enviar una carta a les famílies de l'escola, que també es va publicar en aquest diari i al web de l’Ajuntament de Tona , desmentint algunes de les declaracions d'aquest pare.

Ribas va donar dissabte passat un pas més en la seva croada contra la immersió lingüística a la població, i va crear l'AEB-Tona Bilingüe, una secció local de l'AEB (Asamblea por una Escuela Bilingüe de Cataluña). Aquesta entitat, el mateix dissabte, va fer pública una carta posterior de Ribas adreçada a Peñarroya, on li recriminava la seva actuació. A més, en una nota de premsa, l'entitat demanava al director de l'Era de Dalt que dimitís del càrrec.

L’AEB Cataluña també va “lamentar” que l’Ajuntament publiqués l’escrit de Peñarroya al web municipal i li va reclamar que fes el mateix amb la carta de Ribas.

Manifest de suport a l’Escola L’Era de Dalt
Som un grup de famílies de l'Escola l'Era de Dalt de Tona que volem fer públic el nostre suport al model pedagògic i educatiu de l'escola. També volem reiterar la nostra total i absoluta confiança en el director del centre, en l'equip directiu i en el professorat, confiança que ja vam dipositar en el moment d'inscriure els nostres fills i filles en aquesta escola.

Agraïment

Volem donar les gràcies a la ràpida resposta que hem obtingut de part de molts dels pares i mares de l’escola l’Era de Dalt. Hem aconseguit recollir més de 200 adhesions en 12 hores. També volem donar les gràcies a altres persones que han mostrat el seu interès tot i no estar vinculades a l’escola.

El procés d’adhesió al manifest per als pares i mares de l’escola L’Era de Dalt continua obert al següent formulari:
https://docs.google.com/forms/d/1s_r0MI7zw6XAwQ8073yAjWA--4u1F7zOq3Jzz11fA-k/viewform
Documents
Arxivat a