El Pi de les Tres Branques de Folgueroles vetlla una urna plena de desitjos

Emotiu acte d'agermanament de l'ANC de Folgueroles i Berga | La matinal va comptar amb la presència de dues-centes persones i importants figures polítiques

Soterrament de l'urna dels desitjos
Soterrament de l'urna dels desitjos | Adrià Costa
Redacció Osona.com
24 de febrer del 2014
Soterrament de la urna dels desitjos. Foto: Adrià Costa

Les assemblees locals de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Folgueroles i de Berga van dur a terme el passat diumenge, 23 de febrer, un acte d’agermanament, donant la benvinguda al plançó del Pi de les Tres Branques que dijous van trasplantar als Prats de la Damunt , prop de l’ermita del mateix nom d’aquest municipi osonenc. El plançó procedeix del Pla de Campllong, al Berguedà, on hi ha el Pi de les Tres Branques original, aquell que fa més d’un segle Jacint Verdaguer va convertir en un símbol de la pàtria i de la unió dels pobles de parla catalana.

L’acte portava per nom “Nova saba per al Pi de les Tres Branques” i va començar a les onze del matí, amb el soterrament a les arrels del pi d’ una urna que contenia els desitjos que tothom que va voler va poder escriure a peu d'arbre. A continuació van intervenir els portaveus de les dues assemblees locals de l’ANC i Jaume Marfany, vicepresident de l’entitat, i es va col·locar una estelada al cim de la nova asta alçada al costat de l’arbre. La matinal es va cloure amb el cant dels Segadors.

A l'acte hi van assistir unes dues-centes persones, entre les quals destacats polítics. Entre ells, Josep Rull, secretari d'organització de CDC, i Marta Rovira, secretària general d'ERC, que també van oferir un breu parlament. També hi havia el president d’Osona de CDC, Joan Vergés; el secretari d’Organització del partit a Osona, Joan Prat; la diputada al Congrés, Carme Sayós; i la diputada al Parlament i presidenta de la JNC, Marta Pascal; a més de l'alcalde de Folgueroles, Carles Baronet.

El passat mes de juliol es va dur a terme la primera part d’aquest projecte, amb la participació de l’ANC de Folgueroles en l’aplec anual de Campllong.

Participen en el projecte, a més de l’ANC, els ajuntaments de Castellar del Riu i de Folgueroles, Amics de Verdaguer, la Fundació Jacint Verdaguer, l’escola Mossèn Cinto i altres entitats folguerolenques.