Les ANC de Folgueroles i Berga s'agermanen a l'ombra del Pi de les Tres Branques

Tothom podrà dipositar en una urna els seus desitjos

Redacció Osona.com
21 de febrer del 2014
Les assemblees locals de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Folgueroles i de Berga duran a terme el proper diumenge, 23 de febrer, un acte d’agermanament, donant la benvinguda al plançó del Pi de les Tres Branques que dijous van trasplantar als Prats de la Damunt, prop de l’ermita del mateix nom d’aquest municipi osonenc. El plançó procedeix del Pla de Campllong, al Berguedà, on hi ha el Pi de les Tres Branques original, aquell que fa més d’un segle Jacint Verdaguer va convertir en un símbol de la pàtria i de la unió dels pobles de parla catalana.

L’acte començarà a les onze del matí, amb el soterrament a les arrels del pi d’una urna que contindrà els desitjos que tothom que vulgui haurà pogut lliurar en els dies previs als seus promotors. A continuació intervindran els portaveus de les dues assemblees locals de l’ANC i Jaume Marfany, vicepresident de l’entitat, i s’hissarà una estelada al cim de la nova asta alçada al costat de l’arbre. L’acte es clourà amb el Cant dels Segadors.

El passat mes de juliol es va dur a terme la primera part d’aquest projecte, amb la participació de l’assemblea de Folgueroles en l’aplec anual de Campllong.

Participen en el projecte, a més de l’ANC, els ajuntaments de Castellar del Riu i de Folgueroles, Amics de Verdaguer, la Fundació Jacint Verdaguer, l’escola Mossèn Cinto i altres entitats folguerolenques.

Programa

10:00 – Tothom que ho vulgui podrà dipositar un desig a l’urna càpsula del temps que soterrarem a les arrels del pi.

11:00 – Parlament d’obertura a càrrec de l’ANC de Folgueroles.

11:15 – Soterrament de la urna dels desitjos.

11:30 – Parlament a càrrec de l’ANC de Berga.

11:45 – Hissada d’una estelada símbol de l’agermanament de les assemblees de Berga i Folgueroles.

12:00 – Parlament de tancament per part del Secretariat Nacional de l’ANC a càrrec de Jaume Marfany.

12:30 – Cant dels Segadors.