Un 20% dels aturats que reben orientació de la UGT Osona troben feina

El sindicat presenta els projectes que porta a terme per a persones desocupades

Redacció Osona.com
21 de febrer del 2014
La UGT d’Osona ha presentat aquesta setmana els projectes que es porten a terme des de la seva seu per a persones en situació de desocupació.

El primer, el projecte “Actius”, que va explicar Raquel Gil, secretària de Suport a les Persones Aturades de la UGT de Catalunya. Es tracta d’una plataforma digital que agrupa els recursos i difon les accions que es porten a terme des del sindicat per a persones en situació d’atur, tant de caràcter formatiu, d’orientació laboral com de denúncia de les problemàtiques. També varen presentar-se els programes d’orientació laboral que es fan des del sindicat mitjançant l’Institut per al Desenvolupament de la Formació i l’Ocupació (IDFO-UGT). Aquests són el Programa d’Orientació (PO) i l’Espai de Recerca de Feina.

El Programa d’Orientació (PO) ja fa temps que funciona i ha rebut diferents noms al llarg dels  seus anys d’execució. Desenvolupa accions personalitzades i col·lectives per a persones en situació de desocupació. L’usuari del servei és acompanyat mitjançant tutories individualitzades en el procés de recerca de feina (millora del currículum, canals de recerca de feina, acompanyament en el reconeixement de les capacitats i potencialitats de l’usuari, etc). Aquestes tutories es complementen amb formacions grupals. També es realitzen sessions informatives per anar a treballar a Europa (programa EURES).

Dues tècniques gestionen aquest programa. L’any passat van atendre un total de 438 persones, de les quals un 20% van inserir-se altre cop al mercat de treball.

Així mateix, aquest any s’inicia un nou programa, l’Espai de Recerca de Feina, en aquest cas es posarà a disposició de les persones aturades de la comarca un aula equipada amb ordinadors i connexió a Internet, que amb l’assessorament i acompanyament de dues tècniques realitzaran accions formatives. En aquestes formacions s’ensenyaran les diferents plataformes digitals i espais web disponibles a la xarxa per a la recerca de feina i millora de l’ocupabilitat, amb l’objectiu que els usuaris del servei coneguin tots els recursos digitals disponibles.

Ambdós programes estan subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i cal que els usuaris vinguin derivats de l’Oficina de Treball de la Generalitat de Vic (OTG).