El sector de la biomassa forestal se cita a Vic

La Fira de Biomassa Forestal de Catalunya es consolida com a punt de trobada d’aquest recurs energètic | El certamen presenta 115 expositors

Redacció Osona.com
21 de febrer del 2014
Recinte firal del Sucre, aquest dijous
Recinte firal del Sucre, aquest dijous | Adrià Costa
Fira de la Biomassa. Foto: Adrià Costa

La tercera edició de la Fira de Biomassa Forestal de Catalunya s’ha inaugurat aquest dijous al matí a Vic. El saló està dedicat a l’aprofitament energètic d’aquest recurs i s’ha consolidat com a principal punt de trobada del sector a Catalunya.

Durant tres dies, la biomassa serà el tema central de conferències, ponències, presentacions, visites guiades i una àrea expositiva amb 115 empreses, al recinte firal i a l'esplanada del Sucre. La majoria dels expositors procedeixen de Catalunya, però també n’hi ha d’altres comunitats com Euskadi, Astúries, Andalusia, Galícia, Navarra, Aragó i Madrid.

L’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, ha presidit l’acte inaugural que s’ha dut a terme a l’Auditori Marià Vila d’Abadal de l’Edifici El Sucre. L’alcalde ha destacat que “a Catalunya tenim molts boscos, i potenciar aquest tipus d’energia és la millor manera de rentabilitzar-los”. Vila d’Abadal també ha destacat la consolidació de la fira i el seu lideratge en aquest sector.

La conferència inaugural ha anat a càrrec del meteoròleg Tomàs Molina (foto, esquerra), que ha parlat del paper fonamental que ha de jugar la bioenergia en el futur, relacionant-lo amb el canvi climàtic.

En el decurs de l’acte inaugural, la secretària general de PEFC España, Ana Belén Noriega, ha fet entrega a l’alcalde de Vic del certificat d’adhesió de la ciutat a la Red de Entidades Responsables con la Sostenibilidad Forestal. Aquesta xarxa és una iniciativa de PEFC (una entitat no governamental d’àmbit mundial que promou la gestió sostenible dels boscos) que promou l’aplicació de criteris de sostenibilitat en les compres verdes dels municipis i altres entitats, així com l’ús de productes d’origen forestal.

La Fira de Biomassa Forestal de Catalunya està organitzada per l’Ajuntament de Vic, la Generalitat de Catalunya -a través de la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat i el Centre de la Propietat Forestal del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Alimentació i Medi Natural, i de l’Institut Català d’Energia (ICAEN) del Departament d’Empresa i Ocupació-, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, el Consell Comarcal d’Osona i el Consell Comarcal de la Selva. També compta amb el suport de les quatre diputacions catalanes i el patrocini de Ferrovial.

Programa d'actes


Galeries de fotos:

- Fira de la Biomassa, 2014 (Adrià Costa)
- Fira de la Biomassa, 2013  (Adrià Costa)
- Fira de la Biomassa, 2012  (Adrià Costa)


Fira de la Biomassa. Foto: Adrià Costa
Arxivat a