Santa Maria de Corcó estudia tres alternatives per a la variant de la carretera de Tavertet

La Diputació lliura un informe al consistori

Redacció Osona.com
18 de febrer del 2014
El diputat d'Infraestructures, Urbanisme i Habitatge de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, ha lliurat avui a l'alcalde de Santa Maria de Corcó, Àlex Muntanyà, l'estudi sobre la definició de les obres d'alternatives de traçat de la variant de la carretera BV-5207, al seu pas pel nucli urbà de la població. L'objecte de l'estudi es la definició de les diverses alternatives de traçat per a aquesta carretera que enllaça amb el nucli turístic de Tavertet.

Actualment, aquesta carretera, en el seu primer quilòmetre, coincideix amb el nucli urbà de Santa Maria de Corcó, amb un traçat amb força revolts i seccions molt estretes que no permeten el fàcil creuament de vehicles, especialment els vehicles pesants com ara autocars, sense que existeixi actualment cap altra opció per al pas d'aquests vehicles.

L'estudi contempla tres alternatives a la carretera actual, dues de les quals comporten la construcció d'un nou pont sobre el torrent de la Parra, i la tercera discorre per un altre corredor. Els projectes contemplen també interseccions amb rotonda amb totes les carreteres existents, millorant la connexió de la carretera C-153 amb el nucli urbà de Santa Maria de Corcó accedint pel nord i també amb el barri del Carrer del Pont.