Les bruixes envaeixen Centelles

L'espectacle de Gog i Magog i el grup local Pierrot Teatre, un dels atractius del Cau d’enguany | Un flashmob, primer assaig per assolir el rècord mundial de bruixes, el 2015

Toni Carrasco
17 de febrer del 2014
El Cau de Bruixes de Centelles
El Cau de Bruixes de Centelles | Adrià Costa
Cau de Bruixes de Centelles. Foto: Adrià Costa

Centenars de persones de totes les edats van omplir els carrers del Centelles el passat dissabte per gaudir, una vegada més, del Cau de Bruixes, enguany en la seva 17a edició. La festa ja es va escalfar amb activitats culturals prèvies, com les xerrades de l'antropòleg Manel Delgado, la interessant sessió divulgativa d'herbes del Pirineu de Judith Mira o, ja entrats en matèria, amb la vident, la Dama Blanca.

Tot i algunes petites errades d'organització en quan al compliment dels horaris previstos i algunes mancances en la megafonia d'algun espectacle, el Cau ja s’encamina cap a la majoria d'edat amb una salut envejable i la convocatòria d'un flashmob rècord mundial de persones vestides de bruixa, que s'intentarà batre l'any 2015. Un flashmob que va omplir la plaça als volts del migdia, sota la música dels joves músics David Nuri de Centelles i Jordi Ginesta dels Hostalets de Balenyà, Alba Roca, Pau López i a la coreografia de Montse Tresserras.

Durant la tarda es va poder gaudir, entre d'altres, d'un espectacle vingut expressament de terres navarreses, de Zugarramurdi. La frenètica activitat no va parar fins passades les dotze de la nit, ja amb lluna plena i un cel misteriós.

El títol honorífic de bruixa de l'any va recaure en Montse Vilamajó, una persona que de sempre ha col·laborat amb la festa.

L'espectacle central, una col·laboraciò de Gog i Magog i el grup local Pierrot Teatre va aglutinar més de dos-cents voluntaris en una cercavila plena de misteri, màgia, bon humor i un enorme drac de més de deu metres de llargària i uns quatre d'alçada.

Un dels carrers que va triomfar un any més fou el de Sant Antoni, amb un espai tematitzat com a bosc embruixat ple de follets, amb unes estructures de troncs d'arbre d'enormes dimensions i uns bolets de mida humana.

Des d'una part del públic centellenc es troba a faltar un pas més en la festa per a la seva consolidació definitiva com a lloc de trobada de la màgia i l'esoterisme. És per això que una colla d'antics fundadors i col·laboradors ja estan preparant una associació sense ànim de lucre, per potenciar -la en la seva justa mesura i fer-ne difusió de forma estable i fixa a través de la xarxa (contacte: amicsbruixescentelles@gmail.com).

Programa d’actes del Cau de Bruixes



GALERIES DE FOTOS DEL CAU DE BRUIXES:
-Cau de Bruixes 2014 (Adrià Costa)
- Cau de Bruixes 2013 (Toni Carrasco)
- Cau de Bruixes 2012 (Xevi Mas)
-Cau de Bruixes 2011 (Adrià Costa)
- Cau de Bruixes 2010 (Adrià Costa)
- Cau de Bruixes 2009 (Xevi Mas)

Cau de Bruixes de Centelles. Foto: Adrià Costa
Arxivat a