Albert Bosch inicia la disputa de la Ice Ultra a la Lapònia sueca

La cursa, en plena preparació per l'expedició del pol nord, suma 230 km en quatre etapes

Arnau Urgell
14 de febrer del 2014
Albert Bosch ja és a Lapònia.
Albert Bosch ja és a Lapònia. | Albert Bosch
Albert Bosch, Luleå. Foto: AlbertBosch.info

Albert Bosch ja és a Lapònia per disputar la primera Ice Ultra Beyond Ultimate, una ultramarató de 230 quilòmetres repartits en quatre etapes. Aquest mateix dissabte els corredors es traslladaran de la ciutat sueca de Luleå al campament de la competició situat 200 quiòmetres cap al nord. La cursa, que ha de servir com a preparació per l'expedició del pol nord del 2015, començarà aquest dissabte a les 12 del migdia.

L'empresari i aventurer, resident a Tavèrnoles, ja ho té tot a punt per ser un dels conillets d'índies de la Ice Ultra. Es tracta d'una prova d'ultraresistència de 230 quilòmetres formada per quatre etapes que es disputaran íntegrament sobre neu i gel. “L'organització m'hi ha ha convidat i m'ha semblat que era una bona manera d'iniciar la preparació tècnica en condicions extremes al mateix temps que mostrava que el projecte del pol nord està en marxa” va explicar fa uns dies aaquest diari. De fet, tot i que la duresa no serà comparable amb el que es pot trobar d'aquí a un any cap al pol nord ja se'n podrà fer una idea. Els participants, una trentena, només comptaran amb l'aigua i la tenda al final de cada etapa però la resta ho hauran de dur a sobre. A més, part de les etapes -especialment la de 90 km- seran parcialment nocturnes amb temperatures que poden arribar als -30 ºC.

A nivell esportiu Albert Bosch explicava que el seu objectiu és acabar i, si pot ser, fer-ho com més endavant millor. Hi participen tres catalans més amb dos dels quals, Xavi Marina i Toni Andrades, formen un equip. “Cadascú correrà al seu ritme però d'aquesta manera puntuem junts a la general per equips” explica. A banda de servir de preparació i de mostrar als patrocinadors que el repte del pol nord avança, l'aventurer destaca el “romanticisme” de que sigui la primera edició. “Vés a saber si no se'n fa cap més”, ironitza per la duresa del que es preveu trobar a Lapònia.

Les quatre etapes de la Ice Ultra
Divendres 14: Matí de preparació i revisió final de material Luleå. A la tarda, desplaçament a un campament situat 200 km al nord. Briefing de seguretat i funcionament de la prova, i la primera nit de dormir a sobre el gel.

Dissabte 15: Matí de revisió mèdica i darrers temes logístics. A les dotze del migdia comença la primera etapa: 46 km enmig dels boscos de Lapònia, direcció nord, seguint una antiga ruta dels sami del segle XIX. Tota l'etapa creua una zona absolutament protegida per la UNESCO, on no està permesa ni la circulació de motos de neu. Trobaran molta neu tova i les raquetes seran imprescindibles en força trams. Amb tota seguretat arribaran de nit al campament.

Diumenge 16: Segona etapa de 50 km. Inici a les 8 del matí, amb la primera llum del sol. Serà la jornada més de muntanya i amb més desnivell de la prova. L'arribada està prevista abans de les tres de la tarda, és a dir, amb llum de dia.

Dilluns 17. Tercera etapa de 44 km. Inici a les 7 del matí, abans que surti el sol. La primera part passa enmig de boscos espessos amb neu molt tova i alta. La segona part passarà per una zona de llacs i l'etapa acabarà creuant un gran llac gelat de 15 km per arribar directe al campament.

Dimarts 18 i dimecres 19. Quarta i última etapa de 90 Km. Doble marató extrema amb sortida nocturna (5 del matí) i arribada també de nit. Punt final que suposarà acabar sumant 230 km.