El Majestic aposta per la cuina de Nandu Jubany

El xef osonec portarà el restaurant Petit Comitè de Barcelona, una nova proposta d’alta gastronomia de cuina catalana

Redacció Osona.com
14 de febrer del 2014
Nandu Jubany, amb el seu equip del Petit Comitè.
Nandu Jubany, amb el seu equip del Petit Comitè. | Anna Molas
Nandu Jubany, amb el seu equip del Petit Comitè. Foto: Anna Molas

Nandu Jubany, amb una estrella Michelin, ha agafat les regnes del restaurant Petit Comitè de Barcelona, de la família Soldevila‐Casals, propietària de l’hotel Majestic. Es tracta d’una nova proposta d’alta gastronomia. El xef osonenc ha implicat directament en aquest projecte a gran part del seu equip, respectant el concepte inicial de cuina tradicional catalana que va emprendre Fermí Puig en aquest establiment. La inauguració es va fer el passat dimarts, a bombo i plateret.

Jubany ja fa un any i mig que col∙labora amb el Majestic Hotel & Spa Barcelona com a assessor gastronòmic, amb l’objectiu d’impulsar la variada oferta de l’establiment i consolidar‐lo com a un referent gastronòmic de la ciutat.

El Petit Comitè de Nandu Jubany ha estat concebut com l’espai gastronòmic on es podran trobar plats de la cuina tradicional catalana. Els productes de temporada i de l’hort són els protagonistes d’aquesta cuina de receptari antic, però reinterpretada.

La carta del Petit Comitè presenta una gran varietat de plats com: coca amb fetge d’ànec i poma caramel∙litzada (un clàssic de Can Jubany), amanida de perdiu escabetxada amb escarola i magrana, ous ferrats tofonats amb cansalada i patates inflades, arròs de sipionetes, carxofes i pèsols, pop a la brasa amb patates xafades a la forquilla i pebre vermell, canelons de festa major tofonats, bacallà a la llauna, espatlleta de cabrit amb peres, orella de porc confitada a la brasa sobre trinxat i fricandó de vedella amb carxofes fregides, entre d’altres. A les postres hi trobem crema catalana amb carquinyolis o pinya a l’ast amb mel caramel∙litzada i gelat de iogurt, brioix emborratxat amb rom i gelat de nata, xocolata amb oli i sal, mel i mató amb postres de músic o el pijama de tot la vida. A part, també es presenta una extensa carta de vins.

La reforma de l’espai ha estat confiada a l’estudi Lagranja design de Barcelona, que ha transformat el restaurant amb la intenció de crear un ambient càlid. El restaurant s’ha obert al Passatge de la Concepció.

Una vida dedicada a la cuina

Nandu Jubany va néixer a Monistrol de Calders (Moianès) el 1971. Fill de restauradors i tercera generació de cuiners, es va criar en un entorn culinari que li va despertar la seva passió per la cuina des de ben petit. Als 18 anys es va convertir en el cap de cuina del restaurant familiar L’Urbisol, on va fer‐se càrrec dels banquets i celebracions aconseguint omplir l’espai de comensals que s’hi desplaçaven per degustar els plats de tota la vida i nous plats que en Nandu oferia al Petit Urbisol. Amb un esperit emprenedor, en Nandu va ajudar les seves germanes, mare i tieta a tirar endavant el primer restaurant la Masia del Solà, a Monistrol de Calders, i el Nou Urbisol, a Igualada.

Uns anys més tard, el 1995, en Nandu i la seva dona, l’Anna, obren les portes de Can Jubany en una acollidora masia catalana a Calldetenes., un espai per descobrir un nou concepte gustatiu i que, molt aviat, es converteix en un referent gastronòmic. Només tres anys després, el 1998, el restaurant i el seu equip reben la primera estrella Michelin.

El 2001, amb Can Jubany totalment consolidat, comença una etapa d’expansió del projecte culinari Jubany, que es concreta amb l’obertura d’altres establiments com és el cas del Mas d’Osor, a Viladrau, i el Serrat del Figaró, a Taradell, on també s’ubica I+D Gastronomia ‐una empresa de solucions gastronòmiques‐, i l’Hotel Mas Albereda, a Sant Julià de Vilatorta. Amb l’obertura d’aquests espais, es desenvolupa una nova faceta de l’equip Jubany com organitzador de banquets per a grans esdeveniments que més tard derivarà en la creació de Jubany Events.