El BBVA promet mantenir el llegat cultural de Caixa Manlleu

La Fundació Especial Antigues Caixes Catalanes manté l'aposta pel Festival de Teatre, el Festival de Cinema de Muntanya i el cicle de música religiosa

E.P.
13 de febrer del 2014
La Fundació Especial Antigues Caixes Catalanes de Manlleu, Sabadell i Terrassa (FACC) i BBVA van manifestar aquest dimecres el compromís amb l'activitat cultural que mantenien fins avui, el qual és especialment àmplia en l'àmbit literari, teatral i familiar. Així ho van ressaltar el director territorial de BBVA a Catalunya, Xavier Queralt, i el president de la FACC, Jaume Ribera, que van insistir en la "continuïtat de l'obra social i cultural de les antigues caixes".

Queralt va explicar que després de la compra d'Unnim -que aglutinava Caixa Terrassa, Caixa Sabadell i Caixa Manlleu- per part de BBVA, l'entitat bancària ha decidit "respectar la identitat de les antigues caixes" i no esborrar-ne el passat cultural.

En el principal haver d'aquest patrimoni cultural hi ha el Premi BBVA Sant Joan de literatura catalana, instituït per Caixa Sabadell el 1981 i que ha premiat autors com Baltasar Porcel, Jordi Coca, Vicenç Villatoro, Joan Barril i Pep Coll, entre d'altres. En l'àmbit teatral, continuarà vigent el Premi BBVA de Teatre, que aquest any arribarà a la seva XIV edició i que s'estendrà a Vic, com també seguirà actiu el Festival de Cinema de Muntanya de Torelló, una de les cites més importants i prestigioses del ram.

Al monestir romànic de Sant Pere de Casserres, al costat del pantà de Sau, s'hi organitzaran visites guiades amb els assistents per seguir donant a conèixer aquesta "joia del romànic català" i donar suport al projecte de difusió del patrimoni iniciat per Caixa Manlleu. En aquesta línia, també se celebraran la Festa de la Primavera a Sabadell, el pròxim 6 d'abril, la diada de Sant Jordi, també a Sabadell, i se seguiran organitzant espectacles a l'Espai Cultura de la Fundació Antiga Caixa Sabadell per a públic familiar.

A Terrassa tindrà una acollida especial la Temporada de Circ, que freqüenten 600 espectadors per sessió, i que per a la temporada 2013-2014 ha programat 24 espectacles d'aquesta disciplina artística. El Festival BBVA de Música Religiosa de Vic es va consolidar l'any passat amb la desena edició, i aquest any portarà, com a novetat, l'espectacle inaugural "Temptacions" de la Fura dels Baus a la Biblioteca Nacional de Catalunya, i el "Rèquiem" de Mozart a Olot a la tardor.
Arxivat a