El Cau de Bruixes de Centelles proposa més de quaranta activitats esotèriques

L’enregistrament d’un flashmob i un recorregut d’Sketchcrawl, les novetats d’enguany

Toni Carrasco
14 de febrer del 2014
El Cau de Bruixes de Centelles
El Cau de Bruixes de Centelles | Adrià Costa
Cau de Bruixes de Centelles. Foto: Toni Carrasco

L’antropòleg Manel Delgado va encetar aquest dimarts, 11 de febrer, la 17ena edició del Cau de Bruixes de Centelles amb una conferència sobre “Noves bruixes i noves Inquisicions”. L'acte va tenir lloc al Casal Francesc Macià a partir de les sis de la tarda. El programa va continuar dijous amb una xerrada sobre “Herbes i dones remeieres”, a càrrec de la biòloga  Judith Mira  Esquirol, especialitzada en botànica. El divendres la festa gaudirà una vegada més de la millor vident del país, amb experiència demostrada i encerts de tots tipus en directe: la Dama Blanca, Rosa Collelldevall.

El dia fort  del Cau de Bruixes com sempre serà el dissabte, el 15 de febrer. Més de quaranta actes de tots tipus i per a totes les edats en espais a l'aire lliure i tancats ompliran Centelles una vegada més de màgia, misteri i sobretot diversió. Aquest dia, la festa temàtica començarà a les deu del matí i s’allargarà fins a les dotze de la nit. Sense parar, es proposaran activitats entorn de la llegenda, documentada al Costumari Amades on deia "A Centelles, bruixes totes elles", la mateixa dita que a Llers, Vallgorguina  o Altafulla.

Les novetats més importants d'enguany aniran per la vessant artística, amb l'enregistrament de la flashmob “El Cau de Bruixes de Centelles”, a la una del migdia a la plaça Major o el recorregut del Sketchcrawl embruixat, on tothom que vulgui podrà participar mostrant les seves arts en pintura amb qualsevol tècnica. En aquest cas, el recorregut començarà a les cinc de la tarda al Passeig.

La festa també es completa tant dissabte com diumenge amb el Mercat Màgic, amb carrers i places plens de productes artesanals, sanadors i màgics, i les olors de les herbes, els ungüents i tants i tants remeis, molts d'ells ara en desús.

Els carrers ambientats, cada cop més reduïts a la mínima expressió, seran: el Sant Antoni, call de les Puces i Socòs. Una veritable llàstima perquè la essència de la festa va néixer amb la tasca voluntària  dels veïns de carrers com Sant Joan, Nou, Jesús, rambla del Camp de l'Aigua o Collsuspina. Sense oblidar un espai ara descartat com era el torrent de la Cira i que era un autèntic paratge natural del terror al mig del poble.

Els tallers esotèrics per a adults oferiran massatges tradicionals, teràpies reequilibradores o altres mètodes d'autosanació.  I l'espai de teràpies de salut mostrarà des del tarot  fins al reiki terapèutic.

Enguany s'ha tornat a recuperar l'espai de tècniques de bruixeria a la Capella de Jesús per a tothom que vulgui pugui experimentar la lectura de la seva vida (salut, diner, amor) a través del tarot, la quiromància, el ritual de les pedres o les runes.
En quan a la vessant més lúdica i de carrer, es podrà gaudir de fins a deu espectacles diferents a l'aire lliure, estàtics o de forma itinerant. Tots gratuïts.

Per a aquest any el cartell és l'antítesi del de l'any passat, ja que mentre al 2013 tenia una estètica Hanna Montana de Walt Disney i era ben infantil, enguany s’ha triat un del consagrat artista local, Jordi Sarrate, al més pur estil càlid de la Sharon Stone o Lars Von Trier. Un cartell amb certa polèmica perquè aparentment no hi apareix cap bruixa, ja que totes les dones dibuixades estan despullades en un cercle o cau i amb postures i moviments força indecents per no dir o intuir, pornogràfics.

Programa d’actes del Cau de Bruixes


GALERIES DE FOTOS DEL CAU DE BRUIXES:
-
Cau de Bruixes 2013 (Toni Carrasco)
- Cau de Bruixes 2012 (Xevi Mas)
-Cau de Bruixes 2011 (Adrià Costa)
- Cau de Bruixes 2010 (Adrià Costa)
- Cau de Bruixes 2009 (Xevi Mas)

Foto: Adrià Costa
Arxivat a