«Espanya contra Catalunya: una mirada històrica (1714-2014)»

Els historiadors Jaume Sobrequés i Lluís Duran explicaran a Sant Hipòlit el polèmic simposi

Redacció Osona.com
11 de febrer del 2014
El Teatre La Catòlica de Sant Hipòlit de Voltregà acollirà aquest dimecres, 12 de febrer, l’acte “Espanya contra Catalunya: una mirada històrica (1714-2014)”, que anirà a càrrec dels historiadors Jaume Sobrequés (catedràtic emèrit d’Història de Catalunya de la Universitat Autònoma de Barcelona i director del Centre d’Història Contemporània de Catalunya) i Lluís Duran (doctor en historia contemporània per la Universitat de Barcelona). La xerrada tindrà lloc a dos quarts de nou del vespre i està organitzada per l’ANC Voltreganès.

Els ponents explicaran d’una manera molt planera el polèmic simposi “ Espanya contra Catalunya: una mirada històrica (1714-2014) ”, que es va celebrar a Barcelona, a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans els dies 12, 13 i 14 de desembre del 2013, i donaran resposta a les preguntes: Hem estat mai independents?, com ha estat aquesta independència? o com i quina ha estat l’opressió que hem rebut?.

Al final de la seva exposició i haurà un ampli debat amb els assistents. La presentació anirà a càrrec d’en Peyu. L’acte forma part dels actes de commemoració dels Fets de la Gleva 1714.

Cartell de l'acte