La Diputació destinarà 20.000 euros a restaurar el castell de Milany

Tercera campanya al monument de Vidrà i Vallfogona

Redacció
06 de febrer del 2014
La Diputació de Girona invertirà, durant aquest any, 700.000 euros a restaurar i conservar 43 immobles d’interès patrimonial de les comarques gironines i a promoure’n l’estudi i les visites. L’ajut, la convocatòria del qual ha aprovat la Junta de Govern aquesta setmana, s’adreça especialment als municipis més petits de la demarcació, ja que són els que tenen més dificultats per fer front a aquesta mena d’actuacions.

Entre aquestes actuacions, hi ha 20.000 euros per a la tercera campanya de restauració del castell de Milany, al límit dels termes de Vidrà i Vallfogona (Ripollès).

Xavier Soy, vicepresident de la Diputació i president de la comissió de cooperació local, cultural i d’acció social, assenyala que, “tot i les retallades, la Diputació continua prestant una especial atenció a la protecció del patrimoni”. En aquest sentit,  Soy també ha remarcat que “no deixarem d’invertir en el patrimoni gironí perquè és la nostra insígnia”.

Actuació al castell de Milany (2014)
Restauració castell de Milany (Vidrà/Vallfogona)

Inversió: 20.000,00 euros
Actuació: continuació consolidació de les escasses restes estructurals visibles que es conserven. En aquesta tercera etapa es preveu potenciar la intervenció arqueològica, un cop s'ha consolidat la torre de l'homenatge.
Descripció: antiga fortalesa medieval bastida al segle IX, però amb reparacions posteriors. Fou abandonat a finals del segle XV. Actualment, només són visibles les restes de la torre de l’homenatge i alguns murs molt enrunats difícils de relacionar amb estructures concretes.