Josep Arimany refreda la candidatura d'Anna Erra a l'alcaldia de Vic

El regidor “respecta” l’aposta personal de Josep M. Vila d’Abadal però adverteix que el seu partit també hi haurà de dir la seva | Arimany és l’únic militant d’Unió Democràtica al consistori vigatà

Pere Pratdesaba
06 de febrer del 2014

Josep Arimany, l’únic regidor militant d’Unió Democràtica que resta a l’actual consistori de Vic, ha advertit, en unes declaracions al Canal Taronja, que la candidatura d’Anna Erra (CDC) a les eleccions municipals del 2015 no és ferma i que el seu partit hi haurà de dir la seva. L’actual regidor de Ciutat del Coneixement, Promoció Econòmica, Inserció i Ocupació Laboral ha remarcat que aquest tipus de decisions formen part d’un acord global de la federació (CDC i UDC) que es pacten prèviament i a nivell nacional abans de les eleccions. “S’ha de veure quin encaix té l’opció d’Erra en aquest pacte”, ha alertat Arimany.

El regidor ha assegurat que ell no es planteja encapçalar la llista de les properes eleccions municipals i s’ha posat a disposició del candidat que surti escollit.

La candidatura d’Anna Erra és una aposta personal del propi alcalde, Josep M. Vila d’Abadal, que ja ha anunciat que aquest serà el seu darrer mandat a l’Ajuntament de Vic. En els darrers mesos, l’alcalde no ha amagat les seves preferències, tal com demostren algunes de les seves declaracions: “Crec que seria una gran alcaldessa. Coneix molt bé la ciutat, té capacitat per portar-la i està liderant molts projectes”. Arimany “respecta” l’opinió de Vila d’Abadal, però la considera precipitada.

L’opció de l’actual regidora d’Educació, Comerç i Turisme ja s’està coent des de fa temps a dins de Convergència, tal com reconeix el propi Joan Vergés, president de CDC Osona. Tot i això, caldrà veure si s’acaba materialitzant. A la ciutat existeix un pacte no escrit entre CDC i UDC, que forma part d’aquest acord global que esmenta Arimany, pel qual el candidat a alcalde de CiU ha de ser d’Unió. Anna Erra no ho és.

De moment, la pròpia interessada encara no s’ha postulat públicament. Anna Erra, preguntada en diverses ocasions per aquest mitjà, ha explicat que queda molt de temps per a les eleccions i que, quan sigui l’hora, ja anunciarà què fa.

Erra és regidora a l’Ajuntament de Vic des del 2007, sempre a l’equip de govern. Llicenciada en Geografia i Història i diplomada en Magisteri, és professora del col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic. Ha estat coautora de diversos llibres de text de secundària de Ciències Socials i ha jugat nou anys amb el Club Bàsquet Vic.
Arxivat a